Бамя Полезни Свойства

Открий всички 74 избрани предложения относно бамя полезни свойства в Готвач.бг.
БамяБамяБамята е пихтиесто растение, което съдържа хлъзгава, лепкава субстанция при рязане. Това вещество придава на бамята свойство на плътност....
Съхранение на бамяСъхранение на бамяСушена бамя – Друг метод за съхранение на бамята е сушенето....
Как се приготвя бамяКак се приготвя бамяБамята е един от най-старите зеленчуци на земята....
Какво да сготвим с бамяКакво да сготвим с бамяБамята е много полезен зеленчук, който дава особен вкус и аромат на ястията. Хранително и вкусно ястие е печеното агнешко с бамя....
Съвети при готвене на бамяСъвети при готвене на бамя
тигани, изработени от желязо, мед или месинг, тъй като химическите свойства на тези метали, карат бамята да почернее....
Замразяване и съхранение на бамяЗамразяване и съхранение на бамяАко отглеждате в двора си бамя или имате възможност да се сдобиете с домашно отглеждана бамя, е добре да се научите как да я съхранявате....
Олио от бамя замества кокосовото маслоОлио от бамя замества кокосовото маслоУпотребата на бамя е широкоспектърна....
Маринована БамяМаринована БамяНареждаме бамята, като накланяме самия буркан, за да се уплътни добре. Между бамята поставяме скилидките чесън....
Стерилизирана бамяСтерилизирана бамяЗадължително подберете прясна, млада, дребна бамя, която още няма образувани семена....
Пържена бамяПържена бамяИзпържете бамята в сгорещена мазнина до приятен загар - пускайте и вадете бамята с решетъчна лъжица....
Кисела бамяКисела бамяИзберете крехка и млада бамя, измийте я и я бланширайте, докато промени цвета си леко....
Панирана бамяПанирана бамяИзмийте бамята и я почистете от дръжките. Кипнете вода с малко сол и 1-2 с.л. оцет и бланширайте бамята за 5 минути....

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: