Бамя Полезни Свойства

Открий всички 74 избрани предложения относно бамя полезни свойства в Готвач.бг.
БамяБамяТова вещество придава на бамята свойство на плътност. Ето защо тя е толкова често употребявана за приготвяне на супи и яхнии....
Съхранение на бамяСъхранение на бамяБамята е растение, отличаващо се със слаба съхраняемост. Поради това е добре да се консумира прясна, възможно най-бързо след прибирането на реколтата...
Как се приготвя бамяКак се приготвя бамяБамята е един от най-старите зеленчуци на земята. Той расте във всички средиземноморски страни, а също така и в много други места на планетата...
Какво да сготвим с бамяКакво да сготвим с бамяБамята е много полезен зеленчук, който дава особен вкус и аромат на ястията. Хранително и вкусно ястие е печеното агнешко с бамя. Необходими продукти...
Съвети при готвене на бамяСъвети при готвене на бамя
е, че тя е чувствителен зеленчук и не трябва да бъде приготвяна в тави и тигани, изработени от желязо, мед или месинг, тъй като химическите свойства...
Замразяване и съхранение на бамяЗамразяване и съхранение на бамяМакар бамята да не е толкова разпространена като краставиците и доматите, тя е много полезен зеленчук, тъй като съдържа много минерални соли...
Олио от бамя замества кокосовото маслоОлио от бамя замества кокосовото маслоБамята (Abelmoschus esculentus, Hibiscus esculentus ) е едногодишно тревисто растение, достигащо височина от близо един метър. Употребата на ...
Маринована БамяМаринована БамяПриготвяме си буркани, като на дъното им поставяме оцета, солта, захарта и други подправки. Нареждаме бамята, като накланяме самия буркан, за да...
Консервирана БамяКонсервирана БамяЗа един буркан от 800 мл. Нарязвате лука на полумесеци и го слагате в буркана заедно със зърната черен пипер и копъра. Нареждате бамята и прибавяте...
Кисела бамяКисела бамяИзберете крехка и млада бамя, измийте я и я бланширайте, докато промени цвета си леко. На дъното на 1 голям буркан сложете всички подправки и...
Панирана бамяПанирана бамяИзмийте бамята и я почистете от дръжките. Кипнете вода с малко сол и 1-2 с.л. оцет и бланширайте бамята за 5 минути. След това хубаво я отцедете за...
Стерилизирана бамяСтерилизирана бамяЗадължително подберете прясна, млада, дребна бамя, която още няма образувани семена. Внимателно изрежете дръжките, като внимавате да не откриете семенниците...

Рейтинг

4.5
Общо 2 гласували
5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: