Баница Добруджанска Кавърма

Открий всички 15 авторски предложения за баница добруджанска кавърма в Готвач.бг.
Добруджанска баница (кавърма)
Добруджанска баница (кавърма)
3
завива за 30-40 минути с дебела кърпа. След това към подсиреното мляко се добавят яйцата и се разбърква. С тази заливка се полива баницата. Слага...
Добруджанска кавърма или баница без сирене
Добруджанска кавърма или баница без сирене
Кавърма е - да, но не търсете мръвка или сиренце, но пък има свинска мас, все пак кавърма е! ;) Хубава и вкусна е тази добруджанска ...
Къпана Добруджанска Кавърма
Къпана Добруджанска Кавърма
къпана добруджанска кавърма по желание отново я напръсквате с вода и завивате с хартия и отгоре с кърпа да се задуши. Ако обичате ...
Добруджанска домашно точена кавърма
Добруджанска домашно точена кавърма
и е типично за този вид баница, казва се Добруджанска кавърма. Върху едната кора слагаме сирене и надипляме, като хващаме единият края ...
Добруджанска кавърма с готови кори
Добруджанска кавърма с готови кори
3
, става по-вкусна и сиренцето остава целичко. Разтопете маслото. Взимаме една кора за баница и я поръсваме с малко масло, после с натрошено сирене...
Домашна добруджанска баница
Домашна добруджанска баница
Разстиламе корите в тава и ги запичаме за кратко в нагорещена фурна, докато порозовеят. През това време разбиваме яйцата и добавяме млякото и...
Добруджанска баница с готови кори
Добруджанска баница с готови кори
млякото и олиото. Опечените кори се заливат със сместа и баницата се допича, докато хване коричка. Изважда се и се поръсва със захарта....
Свинска кавърма в кори за баница
Свинска кавърма в кори за баница
2
две кори за баница, като внимателно оформяме гнездо и пълним с поизстиналата кавърма, загъваме висящите краища и оформете вързопче. Обърнете на...
Добруджанки
Добруджанки
12
Смесват се всички продукти и се добавя брашното. Замесва се тесто, което се разделя на малки топки. Украсяваме по желание. Пече се в...
Добруджански Бабек
Добруджански Бабек
Разликата между бабек и суджук е тази, че в бабека месото се накълцва. Накълцваме си месото и посоляваме също и прибавяме останалите подправки...
Добруджански сач
Добруджански сач
3
Като за начало нарязваме пилешкото и свинското месо на средни парчета, поставяме го в предварително приготвената марината (соев сос, олио, сол...
Добруджански кръстачки
Добруджански кръстачки
1
казват кръстачки. Зная ги от възрастна жена от Добруджанско село. Правят ги най-вече хора, които са преселници от Румъния или по скоро е предадена от ...

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: