Добруджанска баница (кавърма)

Добруджанска баница (кавърма)

3

завива за 30-40 минути с дебела кърпа. След това към подсиреното мляко се добавят яйцата и се разбърква. С тази заливка се полива баницата. Слага...

1

Баница Добруджанска Кавърма

Открий всички 17 авторски предложения за баница добруджанска кавърма в Готвач.бг.
Добруджанска кавърма или баница без сирене

Добруджанска кавърма или баница без сирене

Кавърма е - да, но не търсете мръвка или сиренце, но пък има свинска мас, все пак кавърма е! ;) Хубава и вкусна е тази добруджанска баница и...

Къпана Добруджанска Кавърма

Къпана Добруджанска Кавърма

къпана добруджанска кавърма по желание отново я напръсквате с вода и завивате с хартия и отгоре с кърпа да се задуши. Ако обичате баница с...

Добруджанска домашно точена кавърма

Добруджанска домашно точена кавърма

и е типично за този вид баница, казва се Добруджанска кавърма. Върху едната кора слагаме сирене и надипляме, като хващаме единият края до другия...

Добруджанска кавърма с готови кори

Добруджанска кавърма с готови кори

3

, става по-вкусна и сиренцето остава целичко. Разтопете маслото. Взимаме една кора за баница и я поръсваме с малко масло, после с натрошено сирене...

Домашна добруджанска баница

Домашна добруджанска баница

Разстиламе корите в тава и ги запичаме за кратко в нагорещена фурна, докато порозовеят. През това време разбиваме яйцата и добавяме млякото и...

Добруджанска баница с готови кори

Добруджанска баница с готови кори

млякото и олиото. Опечените кори се заливат със сместа и баницата се допича, докато хване коричка. Изважда се и се поръсва със захарта....

Свинска кавърма в кори за баница

Свинска кавърма в кори за баница

2

две кори за баница, като внимателно оформяме гнездо и пълним с поизстиналата кавърма, загъваме висящите краища и оформете вързопче. Обърнете на...

Добруджанки

Добруджанки

12

Смесват се всички продукти и се добавя брашното. Замесва се тесто, което се разделя на малки топки. Украсяваме по желание. Пече се в...

Добруджански Бабек

Добруджански Бабек

Разликата между бабек и суджук е тази, че в бабека месото се накълцва. Накълцваме си месото и посоляваме също и прибавяме останалите подправки...

Добруджански сач

Добруджански сач

3

Като за начало нарязваме пилешкото и свинското месо на средни парчета, поставяме го в предварително приготвената марината (соев сос, олио, сол...

Добруджански кръстачки

Добруджански кръстачки

1

казват кръстачки. Зная ги от възрастна жена от Добруджанско село. Правят ги най-вече хора, които са преселници от Румъния или по скоро е предадена от тях тази рецепта. Да ви е сладко!...

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: