Болярски сарми

Болярски сарми

0

няколко зелеви листа. Наредените сарми притиснете с чиния и долейте зелевия сок. Похлупете съда и сложете да се пекат сармите за около час и половина, или докато поемат течността....

1

Болярски Сарми

Разгледай всички 19 авторски предложения за болярски сарми в Готвач.бг.
Болярски Кюфтета

Болярски Кюфтета

Нарежете лука на ситно. В купа сипете каймата, лука, чубрицата, черния пипер и солта. Омесете хубаво каймата и я приберете в хладилника за около...

Болярска питка

Болярска питка

В тава пресяваме 2/3 от брашното. Оставете настрана част от брашното, не се знае точно колко ще поеме питката и е по-добре да се добавя...

Болярска пита

Болярска пита

В топла вода разтопете маята захарта и солта. След това, добавете трите яйца и белтъка на четвъртото. Постепенно добавете брашното, омесете тесто...

Болярски катми

Болярски катми

Содата се разтваря в киселото мляко. Яйцата се разбиват. Добавят се киселото мляко, водата, солта, захарта и постепенно се сипва от брашното, до...

Болярски сос

Болярски сос

1

Всички продукти се измиват и почистват. Нарязват се на ситно или се смилат. В оскъдно намаслена тенджера се слага маслото и щом се загрее, в...

Болярски козунаци

Болярски козунаци

1

Брашното се пресява и в него се прави кладенче. Маята се смесва с 1 супена лъжица захар, 200 мл прясно мляко, леко стоплено, 1 от яйцата и солта...

Тутманик по болярски

Тутманик по болярски

3

Размиваме маята в затопленото прясно мляко, прибавяме захарта и оставяме да втаса. Разтваряме содата в киселото мляко и прибавяме солта...

Болярска яхния

Болярска яхния

Сварявате сливите. В мазнината задушавате скълцания лук. Прибавяте обелените и ситно нарязани домати и задушавате 5-6 минути. Поръсвате с...

Болярска салата

Болярска салата

1

Краставицата, доматът и пиперът нарязваме на дребни парчета. Поставяме ги в салатна чиния, нареждаме нарязания на тънко суджук и поръсваме с...

Болярска баница

Болярска баница

Замесете гладко тесто от посочените продукти. Разделете го на 14 равни топчета. Оставете ги да починат за 30-40 минути. Разточете всяко топче...

Домашна болярска яхния

Домашна болярска яхния

Почистваме и измиваме сливите. Оставяме да се сварят. В мазнината задушаваме ситно нарязания лук, към него добавяме и нарязаните на кубчета...

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: