Варене на Сливова Ракия

Открий всички 12 кулинарни идеи относно варене на сливова ракия в Готвач.бг.
Сливова ракияСливова ракия
2
приключи веднага се изварява и се дестилира 2 пъти. Съхранява се в бурета. Сливовата ракия трябва да е поне 38 градуса....
Краставички без варене с ракияКраставички без варене с ракия
2
Дозата е за буркан от 3 л, но може да се раздели и за по-малки буркани. Измиваме много добре краставичките. Нареждаме ги в буркана, като...
Дюлева ракияДюлева ракия
4
. Ако ферментацията не тръгне веднага, е възможно да я провокирате, като добавите малко забъркана хлебна мая. Дюлевата ракия сварете 2 пъти, като...
Кайсиева ракияКайсиева ракия
5
дни, след което се дестилира 2 пъти. Алкохолното съдържание на кайсиевата ракия трябва да е поне 37 градуса. След като се понижи градуса се...
Прасковена ракияПрасковена ракия
В 12 литра двойно дестилирана ракия се добавят 2 кг листа от праскови. Оставя се да престои 2-3 седмици и се дестилира. След това се вземат...
Черешова ракияЧерешова ракия
) свършат се оставя да се дестилира за около 3-4 дни. Черешовата ракия се припича двойно, като задължително се отделя 3 процента от алкохолният...
Гюлова ракия - Ракия от розиГюлова ракия - Ракия от рози
2
В голям съд сипете водата, захарта, 3 бутилки винен оцет, маята за хляб и листа от ароматни рози - около 1-2 кофи общо. Розовите листа се...
Вишнева ракияВишнева ракия
Всичко се смесва и стои 40 дена в стъклен съд на слънчево място. После се прецежда и държи в стъклена бутилка, на хладно място...
Бадемова ракияБадемова ракия
1
За да направите ракията, ще трябва да смелите бадемите в мелачка. На 100 л вода се добавят 18 кг захар. В сместа добавяме бадемите и...
Греяна ракияГреяна ракия
В джезве или метално канче се слагат две супени лъжици захар. Съдът се слага на котлона, за да се карамелизира леко захарта. След като...
Ракия АнасонлийкаРакия Анасонлийка
1
Счукайте 200 г семена от анасон и залейте с 10 л двойно дестилирана ракия. Оставете да престои 28 дни. След това добавете 5 л вода и...
Крушова ракияКрушова ракия
6
изварява веднага. След това се дестилира, като алкохолният градус на крушовата ракия трябва да е 38 градуса. Прехвърля се в бъчва и се съхранява....

Рейтинг

4.3
Общо 8 гласували
5 3
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: