Руски великденски кекс

Руски великденски кекс

2

Жълтъците се разбиват до бяло със захарта, добавя се брашното, солта и маята, размита в топло мляко. Разбива се дълго време, докато тестото...

1

Великденски Кекс

Прегледай всички 18 избрани предложения за великденски кекс в Готвач.бг.
Великденски кекс агънце

Великденски кекс агънце

на около 180 градуса. Изчакайте да се охлади Великденския кекс и го извадете формата. Поръсете по желание с пудра захар или глазура....

Великденски козуначен кекс

Великденски козуначен кекс

с маслото, орехите и стафидите. С това тесто се напълва форма за кекс, намазана с мазнина. Тестото трябва да стига до средата на формата...

Кекс Великденско агне

Кекс Великденско агне

2

За да приготвите този нетрадиционен сладкиш за Великден, ще ви е необходима форма за печене, наподобяваща агънце, предварително намазнена и...

Великденски курабийки

Великденски курабийки

4

В купа разбийте с помощта на миксер яйцата заедно със захарта и ванилиите, прибавете разтопената мас (не гореща) и настърганата кора на лимона...

Великденски гнезда

Великденски гнезда

Обелваме картофите и ги нарязваме с помощта на белачка на тънки парчета, след което режем на тънки ивички. В купа поставяме готовите нарязани...

Великденски мъфини

Великденски мъфини

Разбийте яйцата със захарта. Добавете киселото мляко със содата, разтопеното масло, олиото, ароматите /джинджифил, лимонова настъргана кора...

Великденски зайчета

Великденски зайчета

Пресейте брашното в дълбока купа, разтворете маята хубаво в млякото и добавете в кладенчето на брашното. Оставете на топло място за 20 минути и...

Великденски кравай

Великденски кравай

Маята се слага в дълбок съд, размива се с 2 супени лъжици хладко мляко и се прибавят захарта и солта. След десетина минути се прибавят едното...

Великденски колачета

Великденски колачета

Брашното се пресява и в него се прави кладенче. В него се слага предварително смесената с малко пудра захар и малко затоплено мляко мая, която...

Великденски меденки

Великденски меденки

2

Разбийте маслото със захарта на крем. Прибавете яйцето, медa и глюкозата. Пресейте брашното със содата и подправките и го добавете към маслената...

Великденски козунак

Великденски козунак

Маята, 2 с.л. брашно и 1/3 от захарта се поставят в затопленото прясно мляко. Сместа се оставя встрани, докато маята се активизира. Отделно...

3
Общо 2 гласували
5 0
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: