Гола Сърма

Прегледай всички 39 избрани предложения за гола сърма в Готвач.бг.
Голи сармиГоли сарми
1
Към смляното свинско и телешко месо се прибавят изчистеният и измит ориз, белтъците на двете яйца, черен пипер и сол на вкус. Сместа се...
Голи постни лозови сармиГоли постни лозови сарми
Лозовите листа се измиват и нарязват на лентички (аз използвах консервирани). На ситно се нарязват зеленият лук и морковът. Подготвените...
Голи сарми с млечен сосГоли сарми с млечен сос
Първо сваряваме ориза в съотношение 1:1 в подсолена вода при непрекъснато бъркане. Охлаждаме го. Смесваме каймата с охладения ориз...
Голи сарми с кисело зелеГоли сарми с кисело зеле
Омесваме каймата с ориза, солта, магданоза и черен пипер. Оформяме на топчета или като кебапчета. На котлона поставяме тенджера с олио и...
Голи сарми с кисело зеле на фурнаГоли сарми с кисело зеле на фурна
4
градуса фурна, печете така за 1 час. Премахнете фолиото и оставете да се запече до лек загар отгоре. Страхотно ястие голи сарми!...
Гола чорбаГола чорба
Фасулът се нарязва на едро, а картофите на кубчета. Лукът, доматите и чушките се накълцват на ситно. Слага се 1.5 л вода да заври...
Коктейл ГолфКоктейл Голф
Алкохолите се смесват и се изсипват в барова чаша с лед. Коктейлът се поднася с черешка и парченца лайм...
Сармале – румънски зелеви сармиСармале – румънски зелеви сарми
2
бульон от зелено грозде и след като ги отцедите, поставете във всеки лист парче шункова сланина, плънката от месото и завийте стегнати сарми...
Вита сармаВита сарма
охлюв. В тавата се налива вода, така че да покрива малко повече от половината на сармите. Покрива се с фолио и се слага в предварително...
Лозови сармиЛозови сарми
4
пипер и нарязаният на дребно магданоз. С тази смес се правят сармите, като с предварително попарените лозови листа се завиват сърмите...
Празнични сармиПразнични сарми
1
зеле се завива като сарма. Поставят се в глинен гювеч, заливат се със топла вода да се покрият сармите, поръсват се със червен пипер и се пекат на 200 градуса около 2 часа. Сервират се с бяло или червено вино....
Чорбаджийски сармиЧорбаджийски сарми
1
, похлупват се с чиния, заливат се с топла вода и се оставят да врят на тих огън, докато останат на мазнина. Поднасят се, като във всяка чиния се слага по 1 сарма и задушено зеле наоколо....

Рейтинг

4.1
Общо 9 гласували
5 5
4 1
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка: