Готвене с Артишок

Открий всички 46 избрани предложения за готвене с артишок в Готвач.бг.
Съвети за готвенето на артишокСъвети за готвенето на артишок
алуминиева или метална артишокът почернява, гевгир, кухненска кърпа и лъжица. Предвидете на човек по един артишок и лимон. Отрежете горната 1/3 на...
АртишокАртишок
1
не влияе върху неговите вкусови качества. Кулинарна употреба на артишок Съставът на артишока предопределя и доброто му съчетание с вкусовете на...
Йерусалимски артишокЙерусалимски артишок
Артишокът се обелва и се вари около 10 мин. Поставя се в подходящ съд и се залива със сместа от лимоновия сок, зехтина, чесъна. Поръсва се със солта и сервира веднага....
Задушен артишокЗадушен артишок
Чесънът и магданозът се запържват на слаб огън около 5 мин. Добавят се сърцевините на артишока и се поръсват със сол и черен пипер. Изсипва...
Пържен артишокПържен артишок
Артишокът се почиства. Отстраняват се твърдите и външни листа. Накисва се в студена вода и лимоновия сок. Изцежда се добре. Артишокът и...
Как се чисти артишок?Как се чисти артишок?
1
артишок. Артишокът се почиства доста лесно, стига да имате остър нож под ръка. Трябва ви също и съд със студена вода - може да е купа или тенджера...
Артишок, запечен на тиганАртишок, запечен на тиган
отвара. Нарязаните артишоци натъркайте или напръскайте с лимонов сок, за да не потъмняват. Ако главите артишок, които сте закупили, са големи...
Полезна отвара от артишокПолезна отвара от артишок
негов най-голям износител е Италия. Приготвената отвара от листата на артишок има огромни ползи за здравето, защото той е богат на минерали, сред...
Салата от артишокСалата от артишок
Артишокът се почиства, като се отстраняват външните части и мъхестата сърцевина. Подрязват се връхчетата на стъблата. Накисват се в студена вода...
Супа от йерусалимски артишокСупа от йерусалимски артишок
Лукът се задушава в маслото, докато стане прозрачен, добавя се артишокът и се оставя да къкри за 10 мин. Добавя се прясното мляко, солта и...
Артишок с розов сосАртишок с розов сос
Артишокът се почиства от сухите крайни листа. Изрязват се с ножица и острите връхчета на централните листа почти до по-месестата им част. Плътно...
Артишок с картофиАртишок с картофи
артишок ще получите 4 парчета. Накиснете го в подкиселена вода (изстискан лимон или оцет), за да предотвратите промяната в цвета. След като...

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: