Гръцка Туршия

Открий всички 74 кулинарни идеи относно гръцка туршия в Готвач.бг.
Гръцка туршияГръцка туршияГръцката туршия не се вари и може да се консумира веднага....
Лесна гръцка туршияЛесна гръцка туршияЧушлетата се изпичат и се оставят да се охладят. Възвира се марината, приготвена от около 1 и 1/2 ч.ч. вода и посочените продукти, която след като...
Туршия - гръцка салатаТуршия - гръцка салатаЧушките и патладжаните се изпичат и обелват, след което се нарязват на средно големи парчета. Ябълките нарязани на кубчета се запържват в олиото...
Гръцка туршия с лукГръцка туршия с лукКипнете маринатата от изброените продукти. Оставете да се охлади. Опечете леко чушлетата. Нарежете морковите на колелца. Доматите, лука и чесъна...
Гръцка туршия с ябълкиГръцка туршия с ябълкиПочистете чушките и патладжаните. Опечете ги, обелете ги и ги нарежете на средно големи парчета. Загрейте олиото и запържете предварително обелените...
Гръцка туршия с патладжаниГръцка туршия с патладжаниИзпечете чушките и патладжаните, задушете ги за кратко в найлонов плик и ги обелете. Нарежете ги на парчета и ги сложете в дълбок съд. Пресовайте...
Гръцка туршия с чушки, моркови и корнишониГръцка туршия с чушки, моркови и корнишониЗеленчуците се измиват добре. Почистват се и се нарязват като за салата. Слагат се в буркани. Отгоре се поставят нарязани магданоз и маслини....
Гръцка супаГръцка супаНарязваме лука на ситно. Слагаме каймата в дълбок съд. Добавяме лука, яйцето солта, ригана и кимиона и я омесваме. Също добавяме към 50 г ориз....
Гръцка баклаваГръцка баклаваГорещата гръцка баклава се залива със студен захарен сироп и след това се разрязва с нож до дъно....
Гръцка баницаГръцка баницаРазбийте много добре яйцата с 1 ч.ч. захар. Прибавете половината олио, брашното, бакпулвера и орехите. Разбъркайте до получаването на хомогенна смес...
Гръцка лютеницаГръцка лютеницаПочистете пиперките от семките и дръжките и ги нарежете на ситно. Добавете ситно нарязаните бланширани и обелени домати, както и наситнения лук....
Гръцка мусакаГръцка мусакаОбеленият и ситно нарязан лук се запържва заедно с чесъна до омекване, след което се добавя каймата. Сместа се запържва леко като разбърква постоянно...

Рейтинг

4.3
Общо 4 гласували
5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: