Диви Кестени

Разгледай всички 74 кулинарни идеи относно диви кестени в Готвач.бг.
Народна медицина с див кестенНародна медицина с див кестен
проблемните зони. При шипове можете да приготвите домашен мехлем от див кестен. Той се прави, като 6 кестена се настържат и смачкат, така че да се...
Лечебни свойства на дивите кестениЛечебни свойства на дивите кестени
1
. Важно е да се отбележи, че дивите кестени са склонни да имат добра реколта ядки всяка година за разлика от дъбовете и орехи. Дивият кестен...
Извлек от див кестен за костни проблемиИзвлек от див кестен за костни проблеми
Кестените се нацепват и се пълнят в буркан до половината. Разрежда се чист спирт/95 градуса/ с вода, за да се получи около 60 градуса...
Как да различим див от ядлив кестен?Как да различим див от ядлив кестен?
голямата външна прилика на ядките и общото им наименование - кестени, всъщност ядливият и дивият кестен въобще не принадлежат към едно и също семейство...
КестениКестени
1
. Основно съществуват два вида кестенидив и ядлив. Кестените (Castanea) са род от осем или девет вида дървета и храсти от семейството на бука...
Лечение на синузит с див кестен и прясно млякоЛечение на синузит с див кестен и прясно мляко
Обелваме кафявата обвивка, а вътрешността стържем на ситно ренде, след което прибавяме прясно мляко, за да се получи консистенция като на тесто...
Извлек от див кестен при подагра, ревматизъм, ишиасИзвлек от див кестен при подагра, ревматизъм, ишиас
Съотношението на плодовете към алкохола е 2:10. Кестените се обелват, счукват и поставят в ракия. Престояват така 14 дни на тъмно, като периодично се разклаща. Полученият извлек се прилага за разтри­ване....
Глазирани кестениГлазирани кестени
Фурната се загрява предварително до 200 градуса. Прави се разрез на всеки кестен. Кестените се пекат около 15 мин., докато обвивките им се...
Печени кестениПечени кестени
3
готови и омекнали, ги оставете за още 10-тина минути в топлата, но изключена фурна. След това готовите кестени по желание се белят и се поднасят....
Качамак с диви гъбиКачамак с диви гъби
За да поширате яйцето загрейте в тенджера вода до температура близка до кипене. Добавете оцет. Разбъркайте бързо водата, за да се завихри, и...
Конфитюр от диви плодовеКонфитюр от диви плодове
Почистените и измити горски плодове засипваме с пудра захар и оставяме да престоят в хладилник за 48 часа. На няколко пъти разбъркваме плодовете...
Сладко от диви къпиниСладко от диви къпини
2
Подберете здрави и едри диви къпини. Измийте ги и оставете леко да се отцедят. През това време сложете тенджера на котлона и сипете в нея...

Рейтинг

4
Общо 9 гласували
5 4
4 2
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка: