Добруджански Катми

Открий всички 12 подбрани съвети относно добруджански катми в Готвач.бг.
Добруджански катми
Добруджански катми
2
дебела палачинка. Катмите се пекат от двете страни. Сервирайте с мед или плънка по желание....
Добруджански малай като мъфини
Добруджански малай като мъфини
4
В Добруджа това ястие се казва добруджански малай или малай, прави се в тава и се реже на квадрати. Предвид че Добруджа е била част от Румъния...
Добруджанки
Добруджанки
12
Смесват се всички продукти и се добавя брашното. Замесва се тесто, което се разделя на малки топки. Украсяваме по желание. Пече се в...
Добруджански сиренки
Добруджански сиренки
1
Разтваряме содата в киселото мляко. Пресяваме брашното. Разтопяваме маслото. В купа в пресятото брашно изсипваме киселото мляко със содата...
Добруджански сач
Добруджански сач
3
Като за начало нарязваме пилешкото и свинското месо на средни парчета, поставяме го в предварително приготвената марината (соев сос, олио, сол...
Добруджански кръстачки
Добруджански кръстачки
1
казват кръстачки. Зная ги от възрастна жена от Добруджанско село. Правят ги най-вече хора, които са преселници от Румъния или по скоро е предадена от ...
Добруджански Бабек
Добруджански Бабек
Разликата между бабек и суджук е тази, че в бабека месото се накълцва. Накълцваме си месото и посоляваме също и прибавяме останалите подправки...
Катми
Катми
8
млякото. Оставя се да втаса. След това се пекат на сач или на тефлонов тиган без мазнина. След като са готови ги намажете с масло. Може...
Мъфини Добруджанки
Мъфини Добруджанки
и тогава да се прибави хлебената сода. След като киселото мляко шупне, по повърхността му се образуват множество мехурчета, последователно в...
Лесни Добруджанки
Лесни Добруджанки
Вземаме си купа, където си поставяме пресятото брашно. В средата на брашното счукваме яйцето и разбиваме, като добавяме киселото мляко с...
Добруджански гюзлеми
Добруджански гюзлеми
Взимаме си брашното и го пресяваме със сито. Слагаме брашното в купа. Затопляме леко водата. По средата на брашното правим кладенче и слагаме...
Добруджански топки
Добруджански топки
Маята се захваща, като се разтваря в топлата вода заедно с 1 с.л. захар и 1 с.л. брашно. Разбърква се добре и се оставя на топло за 10 минути да...

Рейтинг

3.9
Общо 8 гласували
5 2
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка: