Добруджански катми

Добруджански катми

1

дебела палачинка. Катмите се пекат от двете страни. Сервирайте с мед или плънка по желание....

1

Добруджански Катми

Открий всички 12 подбрани съвети относно добруджански катми в Готвач.бг.
Добруджански малай като мъфини

Добруджански малай като мъфини

4

В Добруджа това ястие се казва добруджански малай или малай, прави се в тава и се реже на квадрати. Предвид че Добруджа е била част от Румъния...

Добруджанки

Добруджанки

12

Смесват се всички продукти и се добавя брашното. Замесва се тесто, което се разделя на малки топки. Украсяваме по желание. Пече се в...

Добруджански сиренки

Добруджански сиренки

1

Разтваряме содата в киселото мляко. Пресяваме брашното. Разтопяваме маслото. В купа в пресятото брашно изсипваме киселото мляко със содата...

Добруджански сач

Добруджански сач

3

Като за начало нарязваме пилешкото и свинското месо на средни парчета, поставяме го в предварително приготвената марината (соев сос, олио, сол...

Добруджански кръстачки

Добруджански кръстачки

1

казват кръстачки. Зная ги от възрастна жена от Добруджанско село. Правят ги най-вече хора, които са преселници от Румъния или по скоро е предадена от тях тази рецепта. Да ви е сладко!...

Добруджански Бабек

Добруджански Бабек

Разликата между бабек и суджук е тази, че в бабека месото се накълцва. Накълцваме си месото и посоляваме също и прибавяме останалите подправки...

Добруджански гювеч

Добруджански гювеч

от доматите, както и изчистения и измит ориз. Ястието прехвърляме в гювеч, заливаме го с топла вода и печем да готовност. След като го извадим от фурната, го ръсим със ситно нарязания магданоз....

Добруджански тиквеник

Добруджански тиквеник

Почистваме тиквата и я настъргваме. Запържваме я в дълбок съд със сгорещено олио. След като я отстраним от котлоно, прибавяме и захарта...

Добруджански тутманик

Добруджански тутманик

фурна и печете до златисто кафяво около 40 минути. Извадете изпечения Добруджански тутманик, напръскайте със студена вода и го покрийте с чиста кърпа....

Добруджански бюрек

Добруджански бюрек

6

Първо се прави плънката, като содата се разбърква с киселото мляко. Към тях се прибавя разбитото яйце и сместа отново се разбива, докато стане...

Добруджански гюзлеми

Добруджански гюзлеми

Взимаме си брашното и го пресяваме със сито. Слагаме брашното в купа. Затопляме леко водата. По средата на брашното правим кладенче и слагаме...

3.9
Общо 8 гласували
5 2
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка: