Добруджанки

Добруджанки

12

Смесват се всички продукти и се добавя брашното. Замесва се тесто, което се разделя на малки топки. Украсяваме по желание. Пече се в...

1

Добруджански Рецепти

Прегледай всички 59 подбрани съвети за добруджански рецепти в Готвач.бг.
Добруджански сач

Добруджански сач

3

Като за начало нарязваме пилешкото и свинското месо на средни парчета, поставяме го в предварително приготвената марината (соев сос, олио, сол...

Добруджански Бабек

Добруджански Бабек

Разликата между бабек и суджук е тази, че в бабека месото се накълцва. Накълцваме си месото и посоляваме също и прибавяме останалите подправки...

Добруджански кръстачки

Добруджански кръстачки

1

казват кръстачки. Зная ги от възрастна жена от Добруджанско село. Правят ги най-вече хора, които са преселници от Румъния или по скоро е предадена от тях тази рецепта. Да ви е сладко!...

Добруджански сиренки

Добруджански сиренки

1

Разтваряме содата в киселото мляко. Пресяваме брашното. Разтопяваме маслото. В купа в пресятото брашно изсипваме киселото мляко със содата...

Лесни Добруджанки

Лесни Добруджанки

Вземаме си купа, където си поставяме пресятото брашно. В средата на брашното счукваме яйцето и разбиваме, като добавяме киселото мляко с...

Мъфини Добруджанки

Мъфини Добруджанки

В купа най-напред се слага киселото мляко и в него се загася содата. Ако млякото сладни, е хубаво да се сложи 1 ч.л. оцет в него, да се разбърка...

Добруджански гюзлеми

Добруджански гюзлеми

Взимаме си брашното и го пресяваме със сито. Слагаме брашното в купа. Затопляме леко водата. По средата на брашното правим кладенче и слагаме...

Добруджански топки

Добруджански топки

Маята се захваща, като се разтваря в топлата вода заедно с 1 с.л. захар и 1 с.л. брашно. Разбърква се добре и се оставя на топло за 10 минути да...

Добруджански бюрек

Добруджански бюрек

2

Първо се прави плънката, като содата се разбърква с киселото мляко. Към тях се прибавя разбитото яйце и сместа отново се разбива, докато стане...

Добруджански милинки

Добруджански милинки

1

Разтворете маята в малко хладка вода. От брашното отделете 3/4 ч.ч. за поливката. С останалото брашно, маята, солта и още хладка вода омесете...

Добруджански гювеч

Добруджански гювеч

Месото нарязваме на порции и го запържваме в олиото, след което го вадим. В същата мазнина запържваме лука, нарязан на едро, прибавяме и...

3.7
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: