Добруджански Рецепти

Прегледай всички 74 подбрани съвети за добруджански рецепти в Готвач.бг.
ДобруджанкиДобруджанкиСмесват се всички продукти и се добавя брашното. Замесва се тесто, което се разделя на малки топки. Украсяваме по желание. Пече се в намазнена...
Добруджански БабекДобруджански БабекРазликата между бабек и суджук е тази, че в бабека месото се накълцва. Накълцваме си месото и посоляваме също и прибавяме останалите подправки....
Добруджански гюзлемиДобруджански гюзлемиВзимаме си брашното и го пресяваме със сито. Слагаме брашното в купа. Затопляме леко водата. По средата на брашното правим кладенче и слагаме водата...
Добруджански топкиДобруджански топкиМаята се захваща, като се разтваря в топлата вода заедно с 1 с.л. захар и 1 с.л. брашно. Разбърква се добре и се оставя на топло за 10 минути да втаса...
Добруджански бюрекДобруджански бюрекПърво се прави плънката, като содата се разбърква с киселото мляко. Към тях се прибавя разбитото яйце и сместа отново се разбива, докато стане хомогенна...
Добруджански сачДобруджански сачКато за начало нарязваме пилешкото и свинското месо на средни парчета, поставяме го в предварително приготвената марината (соев сос, олио, сол, черен...
Добруджански кръстачкиДобруджански кръстачкиПравят се в Добруджанският край обикновено зимата и се казват кръстачки. Зная ги от възрастна жена от Добруджанско село....
Добруджански тутманикДобруджански тутманикИзвадете изпечения Добруджански тутманик, напръскайте със студена вода и го покрийте с чиста кърпа....
Добруджански милинкиДобруджански милинкиРазтворете маята в малко хладка вода. От брашното отделете 3/4 ч.ч. за поливката. С останалото брашно, маята, солта и още хладка вода омесете тесто...
Добруджански тиквеникДобруджански тиквеникПочистваме тиквата и я настъргваме. Запържваме я в дълбок съд със сгорещено олио. След като я отстраним от котлоно, прибавяме и захарта. Разстиламе...
Добруджански сиренкиДобруджански сиренкиРазтваряме содата в киселото мляко. Пресяваме брашното. Разтопяваме маслото. В купа в пресятото брашно изсипваме киселото мляко със содата, яйцата...
Добруджански гювечДобруджански гювечМесото нарязваме на порции и го запържваме в олиото, след което го вадим. В същата мазнина запържваме лука, нарязан на едро, прибавяме и половината...

Рейтинг

3.8
Общо 4 гласували
5 1
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: