Дядо по Странджански

Разгледай всички 46 кулинарни идеи за дядо по странджански в Готвач.бг.
Странджанско дядо
Странджанско дядо
1
Каймата се смесва със ситно нарязаното шкембе, сол на вкус, чубрица, смления черен пипер и червен пипер. Пълнят се свинските стомаси или...
Странджанки
Странджанки
1
Прясно смляната кайма омесете добре с подправките и половината газирана вода и оставете да престои в купа с капак. На още 2 или 3 пъти...
Странджанска пача
Странджанска пача
Измиваме краката, ушите и опашките и ги сваряваме в подсолена вода до омекване. Изваждаме и обезкостяваме месото. Прецеждаме бульона. Отделяме...
Странджанска салата
Странджанска салата
2
Доматите се измиват, подсушават, отрязват им се капачета и се издълбават от меката част. Чушките се почистват и нарязват съвсем ситно...
Странджанска кавърма
Странджанска кавърма
Нарязваме месото на парчета и го запържваме в загрятото олио. Прибавяме нарязания на полумесеци лук и задушаваме за кратко. Добавяме...
Странджанска яхния
Странджанска яхния
Овнешкото нарежете на едри парчета. Сипете ги в гювеч и добавете накълцания по-едро лук. Объркайте с червен пипер, джоджен, сол и магданоз на...
Страндженска пърленка
Страндженска пърленка
Маята се разбърква в малка част от водата със захарта и се оставя за 10 минути. Сипва се в средата на брашното. Добавя се останалата вода...
Зелник по странджански
Зелник по странджански
градуса за около 10 мин, намалете градусите на фурната на 180 и печете още около 30 мин. При готовност извадете, напръскайте с вода и хубаво увийте в ...
Апетитни баш странджански гюзлеми
Апетитни баш странджански гюзлеми
Тази рецепта записах от баба Деля от Резово, чиято морска граница е, знаем, близо до турската ни съседка. Вкусът им ме впечатли, поради...
Свински кебап по Странджански
Свински кебап по Странджански
Месото се измива и нарязва на парчета и се поръсва с черен пипер. Запържваме го до зачервяване в мазнината. Последователно прибавяме...
Пухкави катми по странджански
Пухкави катми по странджански
Прясното мляко се затопля и в него се разтваря маята, заедно със захарта и солта. Разбърква се и се оставя настрана. Брашното се пресява и към...
Кавърма по странджански
Кавърма по странджански
кромид или праз лук. Към края на готвенето добавете червения пипер, черен пипер и сол. Кавърмата по странджански се поднася, докато е топла, в ...

Рейтинг

3.9
Общо 9 гласували
5 2
4 5
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка: