Дядо по Странджански

Разгледай всички 74 кулинарни идеи за дядо по странджански в Готвач.бг.
Странджанско дядоСтранджанско дядоКаймата се смесва със ситно нарязаното шкембе, сол на вкус, чубрица, смления черен пипер и червен пипер. Пълнят се свинските стомаси или чревца...
СтранджанкиСтранджанкиПрясно смляната кайма омесете добре с подправките и половината газирана вода и оставете да престои в купа с капак. На още 2 или 3 пъти добавете...
Странджанска кавърмаСтранджанска кавърмаНарязваме месото на парчета и го запържваме в загрятото олио. Прибавяме нарязания на полумесеци лук и задушаваме за кратко. Добавяме нарязаните...
Странджанска пачаСтранджанска пачаИзмиваме краката, ушите и опашките и ги сваряваме в подсолена вода до омекване. Изваждаме и обезкостяваме месото. Прецеждаме бульона. Отделяме...
Странджанска яхнияСтранджанска яхнияОвнешкото нарежете на едри парчета. Сипете ги в гювеч и добавете накълцания по-едро лук. Объркайте с червен пипер, джоджен, сол и магданоз на...
Странджанска салатаСтранджанска салатаДоматите се измиват, подсушават, отрязват им се капачета и се издълбават от меката част. Чушките се почистват и нарязват съвсем ситно. Объркват...
Зелник по странджанскиЗелник по странджанскиПри готовност извадете, напръскайте с вода и хубаво увийте в чиста кърпа, за да се задуши и омекне зелникът по странджански....
Кавърма по странджанскиКавърма по странджанскиКавърмата по странджански се поднася, докато е топла, в саханче или гювече....
Филе по странджанскиФиле по странджанскиНарежете месото надлъжно на порционни парчета. Начукайте ги, за да ги изтъните, и им придайте елипсовидна форма. Поръсете ги със сол и пипер и ги...
Милинка по странджанскиМилинка по странджанскиЗамесваме тесто от продуктите, като отделяме жълтъка за намазване. Късаме топчета, които овалваме в олио. Подреждаме ги в тавата, като оставяме малко...
Лангиди по странджанскиЛангиди по странджанскиИзпържете лангидите по странджански от двете страни до златисто оцветяване. Поднесете ги с мед....
Сандвичът на дядоСандвичът на дядоЧетири от филиите се наръсват от едната страна с подсолена вода и се нареждат в намазана с масло тавичка, като влажната страна остава отдолу....

Рейтинг

3.9
Общо 9 гласували
5 2
4 5
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка: