Заек капама

Заек капама

0

смес напълнете заека и го зашийте. Сложете го в глинен гювеч. Полейте го с малко вода, виното и малко олио. Похлупете гювеча и го поставете в студена фурна. Пече се, докато заекът не омекне напълно....

1

Заек Капама в Тенджера под Налягане

Открий всички 39 подбрани съвети за заек капама в тенджера под налягане в Готвач.бг.
Домашен заек капама

Домашен заек капама

В тенджера с олио се запържва месото и се отстранява. Добавят се обеленият лук и необелените скилидки чесън, нарязаният морков и след като...

Див заек капама

Див заек капама

1

ч.ч. вода и сол на вкус. Захлупвате тенджерата и замазвате капака й с тесто. Оставяте ястието да къкри на тих огън....

Заешка капама

Заешка капама

1

Внимателно почистете заека. Нарежете го на порционни парчета и го накиснете поне за 4 часа в смес от оцет и 2 ч.ч. вода. Извадете месото от...

Джолан в тенджера под налягане

Джолан в тенджера под налягане

2

Изберете два средно големи свински джолана. Изплакнете ги със студена вода и ги сложете в по-дълбока тенджера под налягане. Добавете ситно...

Телешко в тенджера под налягане

Телешко в тенджера под налягане

и запечатайте от всички страни за 6-7 минути. Сложете подправките и при нужда сложете 3-4 с.л. вода, поставете капака на тенджерата и задушавайте 20-30 минути на тих огън. Сервирайте с гарнитура по избор....

Леща в тенджера под налягане

Леща в тенджера под налягане

1

Накисваме лещата от вечерта във вода. На следващия ден в тенджера под налягане слагаме скълцаните лук, чесън, копър и магданоз. Добавяме...

Сарми в Тенджера под Налягане

Сарми в Тенджера под Налягане

не се разтвори при варенето. Готовите сарми поставете на скарата във тенджерата под налягане, ако нямате такава нарежете от сърцевината на...

Пиле в тенджера под налягане

Пиле в тенджера под налягане

Измиваме хубаво пилето под течаща студена вода, нарязваме на порционни парчета и слагаме в тенджерата под налягане. Почистваме и обелваме...

Агнешко в тенджера под налягане

Агнешко в тенджера под налягане

1

се със сол и всяко парче се потапя и овалва в приготвената вече смес. Овкусените вече парчета месо се редят в тенджера под налягане. Накрая...

Капама от заек по Странджански

Капама от заек по Странджански

1

задушаваме останалите продукти. Прибавяме червения пипер, виното, водата и останалите подправки. Оставяме да поври 5 минути и ги слагаме в гювеча. Слагаме капака и печем 2 часа във фурната на 180 градуса....

Печен Заек в йенска тенджера

Печен Заек в йенска тенджера

плънката се разпределя равномерно около пълнения заек. Затваря се йенската тенджера с капак и се загрява фурната на 180 градуса. Заекът се пече около 55 минути....

3.2
Общо 6 гласували
5 1
4 1
3 3
2 0
1 1
Дай твоята оценка: