Защо Тестото Става Жилаво

Прегледай всички 32 избрани предложения относно защо тестото става жилаво в Готвач.бг.
Какво да правим, ако тестото стане твърдо?
Какво да правим, ако тестото стане твърдо?
става много твърдо и жилаво и след това не може да се поправи. При обикновеното тесто, ако стане твърдо, може да добавите ...
Как калмарите да не станат жилави?
Как калмарите да не станат жилави?
количество, което да ги покрива. Прекалим ли с времето, ще станат сухи и жилави. При варене обаче нещата стоят по съвсем различен начин...
Защо тестото лепне?
Защо тестото лепне?
пропорции, понякога тестото става твърде лепкаво. Това се дължи на твърде голямото количество течност. Най-лесно е да добавите още малко ...
Защо не бухва тестото?
Защо не бухва тестото?
равномерно и да увеличи значително обема си, за да може хлябът или питката да станат вкусни и пухкави. Но понякога, въпреки всичките ни усилия, ...
Как се меси тесто?
Как се меси тесто?
състава им, а вкусът им е много по-добър. Но как да замесим хубаво тесто? Най-общо тестото бива два вида – с и без мая. Нито един набухвател...
Колко време втасва тестото?
Колко време втасва тестото?
. Не може да се каже колко точно време ще втасва, защото зависи от големината на тестото. Най-добрият показател за втасалото тесто е, като го...
Защо тестото НЕ втасва?
Защо тестото НЕ втасва?
годност. Много е важно да гледате срока на годност на маята и кога е произведена. От нея най-много зависи втасването на вашето тесто. Друга...
Как се размразява тесто?
Как се размразява тесто?
1
стайна температура или в хладилника за 1 нощ така, както се размразява и обикновено тесто....
Тайните на перфектното тесто
Тайните на перфектното тесто
6
начин то става по-крехко и шупливо; - Ако замесвате хлебно тесто използвайте мая, като внимавате да не я попарите. За друг вид тестени...
Тайните на тестото
Тайните на тестото
3
оставите малко празно място около сладкиша в тавата, той ще се опече по-добре. За да не става сладкишът глетав, използвайте умерено мазнините ...
Как да съхраним тесто
Как да съхраним тесто
използва като най-обикновено прясно тесто. Във фризера то се съхранява около половин година. Най-добре е да не съхранявате тестото повече от...
Как се прави твърдо тесто?
Как се прави твърдо тесто?
постепенно до достигането на желаната твърдост на тестото. Дори и масленото тесто може да стане твърдо, ако прекалите със ...

Рейтинг

3.7
Общо 6 гласували
5 1
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка: