Зелник с праз и орехи

Зелник с праз и орехи

1

от диаметъра на тавата, в която ще се пече зелника. Празът се почиства, нарязва и задушава в мазнина и малко вода. Добавя се оризът и след малко...

1

Зелник с Праз лук

Прегледай всички 27 подбрани съвети относно зелник с праз лук в Готвач.бг.
Зелник с праз и кайма

Зелник с праз и кайма

. Подвийте краищата на долната кора върху горната. Полейте с течността, останала от плънката отгоре. Сложете зелника да се пече в предварително загрята на около 200 градуса фурна....

Зелник със спанак и лук

Зелник със спанак и лук

2

смес отгоре и слагаме още 2-3 листа за баница. Отново поръсваме с олио и доста брашно, за да се получи кора и отгоре. Зелникът се пече в...

Паниран праз лук

Паниран праз лук

Почистваме праза от сухите листа, измиваме го и го нарязваме на парчета с дължина около 5-6 сантиметра. Слагаме парчетата лук в съд с вряща...

Шницели от праз лук

Шницели от праз лук

. Разбивате яйцата и заедно с картофите ги прибавяте към праза. Нарежете магданоза на ситно и заедно с галетата, сол и черен пипер на вкус прибавете към...

Салата от праз лук

Салата от праз лук

, руколата и спанакът в 6 отделни чинии. Във всяка се нарежда пласт, нарязан на филийки лук, а върху него се сипва с лъжица от сместа....

Ризото с праз лук

Ризото с праз лук

Загрейте маслото и олиото в съд с дебело и широко дъно. Добавете ситно скълцания праз лук и го задушете за 5-6 минути. След като омекне...

Чорба с праз лук

Чорба с праз лук

Сложете олиото и маслото да сгрее в тенджерата. Нарежете на малки кубчета картофите и изсипете в тенджерата. Надробете на ситно праз лука и...

Пурички с праз лук

Пурички с праз лук

2

Изчистваме, измиваме и нарязваме праза на парченца с дебелина 1 см. Задушаваме с половината олио и сол при непрекъснато бъркане, оставяме да...

Мусака с праз лук

Мусака с праз лук

Празът се почиства и измива, нарязва се на дребно и се задушава в олио до омекване. Прибавя се каймата, като се бърка непрекъснато, за да...

Извара с праз лук

Извара с праз лук

Режем лука на ситно, след това го слагаме да се запържи с олио и малко вода, като го бъркаме да не залепне. След като е готов, се маха от...

Хапки с праз лук

Хапки с праз лук

Обелваме праза и го нарязваме на тънки кръгчета. Сгорещявяме мазнината и в нея запържваме праза с предварително рендосания морков...

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: