Зелник с Праз лук

Прегледай всички 44 подбрани съвети относно зелник с праз лук в Готвач.бг.
Зелник с праз и орехи
1
от диаметъра на тавата, в която ще се пече зелника. Празът се почиства, нарязва и задушава в мазнина и малко вода. Добавя се оризът и след ...
Зелник с праз и кайма
. Подвийте краищата на долната кора върху горната. Полейте с течността, останала от плънката отгоре. Сложете зелника да се пече в предварително ...
Паниран праз лук
Почистваме праза от сухите листа, измиваме го и го нарязваме на парчета с дължина около 5-6 сантиметра. Слагаме парчетата лук в съд с вряща...
Зелник със спанак и лук
2
смес отгоре и слагаме още 2-3 листа за баница. Отново поръсваме с олио и доста брашно, за да се получи кора и отгоре. Зелникът се пече в...
Зелник с праз, маслини и гъби
. Отгоре се намазва с мазнина или жълтък и се пече в умерена фурна до зачервяване. Зелникът се сервира топъл....
Зелник с праз и кисело зеле
Нарежете зелето на ситно. В голяма тенжера с капак сипете зехтин, колкото да покрие около 1 пръст над дъното. Загрейте зехтина и прибавете добре...
Кюстендилски зелник с праз и чушки
6
Запържете накълцания праз с нарязаните сухи чушки. Смесете сиренето, яйцата и млякото. Вземайте по 2 кори, намажете ги с разтопено масло...
Мусака с праз лук
Празът се почиства и измива, нарязва се на дребно и се задушава в олио до омекване. Прибавя се каймата, като се бърка непрекъснато, за да...
Извара с праз лук
Режем лука на ситно, след това го слагаме да се запържи с олио и малко вода, като го бъркаме да не залепне. След като е готов, се маха от...
Шницели от праз лук
. Разбивате яйцата и заедно с картофите ги прибавяте към праза. Нарежете магданоза на ситно и заедно с галетата, сол и черен пипер на вкус ...
Хапки с праз лук
Обелваме праза и го нарязваме на тънки кръгчета. Сгорещявяме мазнината и в нея запържваме праза с предварително рендосания морков...
Ризото с праз лук
Загрейте маслото и олиото в съд с дебело и широко дъно. Добавете ситно скълцания праз лук и го задушете за 5-6 минути. След като омекне...

Рейтинг

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: