Земна Ябълка

Разгледай всички 74 подбрани съвети за земна ябълка в Готвач.бг.
Гулаш
Гулаш
3
Запържете до златисто наситнения лук. Оттеглете от огъня, добавете червения пипер, разбъркайте и прибавете нарязаното на средно малки кубчета...
Здравословни ползи от гулия
Здравословни ползи от гулия
Гулия, известна още като земна ябълка или йерусалимски артишок (Helianthus tuberosus ), идва от източната част на Северна Америка и принадлежи...
Туршия с гулия
Туршия с гулия
Грудки от гулия се почистват и измиват много добре с четка на течаща вода. На дъното на буркан се поставят 2-3 клонки кервиз и нареждаме...
Кюфтета от гулия
Кюфтета от гулия
Гулията се измива, обелва и смила, а в последствие се изцежда максимално, до сравнително суха маса. Оризът междувременно се сварява в...
Вкусна гарнитура от гулия
Вкусна гарнитура от гулия
В олиото и малко вода задушаваме настъргания лук. Почистваме и измиваме гулията и настъргваме на едро ренде. Прибавяме към лука. Подправяме...
Предястие с гулия
Предястие с гулия
Морковът и гулията се измиват, обелват и настъргват на ренде в купичка, като се разбъркват, за да се смесят. Добавя се натрошено сиренето и...
Туршия от гулия
Туршия от гулия
. Затваряме с капачка и оставяме да втаса на слънчево място. След една седмица, ще имате хрупкава туршия от гулия....
Пилешка салата с гулия
Пилешка салата с гулия
чесън, нарязани на кубчета кисели краставички и обелени и нарязани грудки от гулия. Прибавят се подправките и всичко се разбърква добре. Сипваме...
Шарена салатка с гулия
Шарена салатка с гулия
поставите настърганата гулия, а около нея наредете останалите зеленчуци. Гарнирайте с листенца целина и овкусете със сол, зехтин и балсамов оцет....
Гулия - Земна Ябълка
Гулия - Земна Ябълка
4
, аминокиселини, органични киселини, витамини С и В. Гулията е ниско калорична и се усвоява много добре от организма. 100 г сурова гулия ...
Цветна туршия с гулия
Цветна туршия с гулия
1
Накисвате гулията за няколко часа преди да я остържете с нож, така се получава по лесно отстраняването на горния слой. Ако е по-едра, я режете...
Яхния с гулия
Яхния с гулия
В кокосовото масло задушаваме лука, нарязан на ситно. Гулията накисваме с вряла вода за 1 час предварително. След като лукът стане кристален...

Рейтинг

3.3
Общо 8 гласували
5 2
4 2
3 1
2 2
1 1
Дай твоята оценка: