История на Пшеницата

Открий всички 74 кулинарни идеи за история на пшеницата в Готвач.бг.
ПшеницаПшеница
списъка на храни, произвеждани от пшеница. История на пшеницата Пшеницата е древна култура, която е възникнала в югозападна Азия и е...
Варена пшеницаВарена пшеница
2
Пшеницата се почиства, измива се старателно и се сипва в тенджера. Залива се с вода и се оставя да ври за 40 минути на тих огън. Добавят се...
Пшеницата по световните пазари поевтиняваПшеницата по световните пазари поевтинява
На световните пазари пшеницата регистрира спад с 5 процента, но родните производители заявяват, че у нас е възможно поскъпване на зърнените...
Защо да изключим пшеницата от менюто си?Защо да изключим пшеницата от менюто си?
имате проблеми със здравето. Първата стъпка към здравословен живот е да се откажете от пшеницата. Днешните сортови семена се обработват с...
Варена грухана пшеницаВарена грухана пшеница
Заливаме грухана пшеница с вода, която трябва да е 10 см, над нея. Варим на умерен огън докато е готова. Тенджерата похлупваме плътно и...
Бургери от пшеницаБургери от пшеница
1
Пшеницата се измива и сварява, дори преварява, в леко подсолена вода. Отцежда се и се поставя в купа. Прибавяме накълцаните на ситно кромид и...
Вкусна пшеница с орехиВкусна пшеница с орехи
Пшеницата се сварява до омекване и изцежда от водата. След това прибавяте орехите, които са натрошени предварително. Поръсвате с канела и ванилия.Овкусявате със захар. Сервира се, докато е топла и приятна за хапване....
Агнешко с пълнозърнеста пшеницаАгнешко с пълнозърнеста пшеница
минути. Добавете джинджифила и кимиона и задушете още 2 минути. Добавете пшеницата, бульона, портокаловия сок, меда и канелата. Оставете сместа...
Пълнени домати с пшеницаПълнени домати с пшеница
Загрейте фурната на печката до 180 градуса. Поставете груханата пшеница в огнеопорен съд и я залейте с 250-300 мл гореща вода. Съдът трябва да е...
Какво е грухана пшеница?Какво е грухана пшеница?
Мнозина любители на здравословното хранене се чудят каква е разликата между обикновената пшеница, житото и груханата пшеница. Всъщност някаква...
История на фондютоИстория на фондюто
френското fondre, което преведено означава разтопявам. Според разказваните истории то било изобретено от швейцарските пастири през 14 век, които...
История на бургераИстория на бургера
Хамбургерът или наричан още бургер, хамбург, е сандвич, който се приготвя обикновено с говежда кайма, поставена в средата на питка. Той често...

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: