Казанлъшки Курабии

Прегледай всички 23 кулинарни идеи относно казанлъшки курабии в Готвач.бг.
Казанлъшки курабииКазанлъшки курабииРазточете ги на по-дебелички кори и изрежете от тях гевречета или курабии с различни форми....
Казанлъшки гевречетаКазанлъшки гевречетаНаправете кладенче в брашното и сложете всички продукти. Замесете меко, нелепнещо тесто. Сложете го в купа, а купата завийте с памучна кърпа....
Казанлъшки поничкиКазанлъшки поничкиКазанлъшките понички се поднасят с пудра захар, сладко по избор, мед и т.н....
Казанлъшка баницаКазанлъшка баницаЗа да приготвите сместа, първо слагате яйцата и сиренето и разбивате докато сиренето не стане на съвсем малки пaрченца. По желание може да оставите...
Сироп от казанлъшки розиСироп от казанлъшки рози
1
Почистваме розите, като оставаме само цветчетата и хубаво ги измиваме. Заливаме ги с водата и лимонтузуто. Покриваме и така престояват 36 часа на...
Автентична казанлъшка ПенерлияАвтентична казанлъшка ПенерлияИзвадете готовата казанлъшка Пеперлия от фурната и поръсете с малко студена вода, завийте с чиста кърпа и оставете така, да се задуши за 10 минути...
КурабииКурабииПравим курабии с различни форми. Можем да намажем с яйце отгоре или с мляко. Печем в загрята фурна за 25-30 мин. до порозовяване ....
Казанлъшки понички с вълшебно тестоКазанлъшки понички с вълшебно тестоСмесете всички съставки без брашното и маята. Разбъркайте ги и постепенно добавете към тях пресятата с маята брашно. Целта е да получите меко тесто...
Лимонови курабииЛимонови курабииПолучават се 16-17 бр. курабийки Ръсим ги със захар отгоре и печем в загрята предварително на 180-190°C. фурна до готовност....
Шоколадови курабииШоколадови курабииШоколадовите курабии са чудни....
Курабии СърцаКурабии СърцаЯйцата и захарта се разбиват на пухкав крем. Добавя се мазнината, амонячната сода и бакпулвера /изгасени в малко оцет/. Последователно се прибавят...
Пловдивски курабииПловдивски курабииДокато курабиите са още топли, ги поръсете с пудра захар....

Рейтинг

4.4
Общо 8 гласували
5 3
4 5
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: