Гюзлеми

Гюзлеми

45

, наръсете отново от плънката и прегънете другите краища, така че да се получи плик. Изпържете така приготвените гюзлеми в сгорещено олио от двете страни....

1

Какво Ядене е Гюзлеме

Прегледай всички 33 авторски предложения относно какво ядене е гюзлеме в Готвач.бг.
Добруджански гюзлеми

Добруджански гюзлеми

тесто. Оформяме всички гюзлеми. Загряваме олио или разтопена мас в дълбока тенджерка и ги пържим една след друга от двете страни. Стават хрупкави и на мехурчета....

Класически гюзлеми

Класически гюзлеми

другият навън, така че да се получи осморка. Намазват се с мас и едното охлювче се захлупва върху другото. Разточва се гюзлеми с дебелина 5 мм. Пече се в предварително загрят сач, намазан с мазнина....

Вкусни гюзлеми

Вкусни гюзлеми

1

. Намажете корите с олио, поръсете всяка със сирене и завийте от 4-те страни, за да се получи квадрат. Намажете гюзлемите от едната страна с...

Лесни гюзлеми

Лесни гюзлеми

1

притискаме отгоре с точилката. Пържим гюзлемите в много мазнина до златист цвят....

Домашни гюзлеми

Домашни гюзлеми

получите квадрат. Изпечете на сач или изпържете на тиган готовите гюзлеми и след това по желание намажете с масло. Забележка: Броят на гюзлемите зависи на колко късчета ще разделите тестото....

Лесни гюзлемета

Лесни гюзлемета

11

притиснете с пръсти, за да не се отваря плика. Така приготвените гюзлемета пускайте да се изпържат до златисто от двете страни в загрято олио в голям тиган с дебело дъно....

Гюзлеми по класическа рецепта

Гюзлеми по класическа рецепта

охлювчета, които слагаме едно върху друго. Разточваме с големината на сача или тигана. Сипваме съвсем малко олио, което трябва да се загрее много добре. Запържваме гюзлемето от двете страни за по 3 минути....

Гюзлеми охлювчета на сач

Гюзлеми охлювчета на сач

. През времето, в което се приготвят гюзлемите, сачът се нагрява много добре на котлона, като се намазнява с олио. Изпичаме гюзлемите...

Пълнозърнести гюзлеми на тиган

Пълнозърнести гюзлеми на тиган

В купа за месене сипваме кисело мляко (3 с.л.), прибавяме бакпулвер, суха мая, захар, олио и брашно. Разбъркваме и наливаме леко топлата вода (1...

Гюзлеми с готови кори

Гюзлеми с готови кори

13

Една кора се разделя на две и се маже с краве масло. Отгоре се поръсва с натрошено сирене. Краищата се сгъват така, че да се получи...

Гюзлеми по тракийски

Гюзлеми по тракийски

6

Маята се разтваря в марна /леко топла/ вода. Замесва се меко тесто. Разделя се на топки, големи колкото голямо яйце, покриват се с кърпа да...

4.6
Общо 9 гласували
5 5
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: