Манатарки

Манатарки

0

Манатарките /Boletus/ са род базидиеви гъби от семейство Манатаркови, чиито членове носят едноименното наименование манатарки. Съществуват...

1

Как да Сготвя Манатарки

Разгледай всички 59 подбрани съвети за как да сготвя манатарки в Готвач.бг.
Стерилизирани манатарки

Стерилизирани манатарки

бурканите. Стерилизирайте бурканите за 1 час. Оставете ги да изстинат във водата и ги съхранявайте на хладно. Така приготвените стерилизирани манатарки имат голяма трайност....

Пържени манатарки

Пържени манатарки

Манатарките се нарязват на филийки и се осоляват по вкус. В чиния сипваме брашното и овалваме филийките една по една от двете страни...

Панирани манатарки

Панирани манатарки

1

Почистете гъбите и ги нарежете на филии с дебелина около 1 см. Посолете ги и ги поръсете с малко черен пипер. В отделен съд смесете брашното...

Как да замразяваме манатарки?

Как да замразяваме манатарки?

, достатъчни за едно сготвяне. Така изпълняваме едни от най-важните стъпки за замразява на манатарки - да се замразяват постепенно на малки количества...

Как да съхраняваме манатарки?

Как да съхраняваме манатарки?

обработка, която позволява на гурманите да се наслаждават на панирани манатарки, гъбени супи с манатарки и др. В края на пролетта, през първите...

Супа от сушени манатарки

Супа от сушени манатарки

запържват с една лъжица масло. Почти в края на пърженето към тях се добавят вече накиснатите и отцедени от водата манатарки, които леко се...

Мариновани рижики и манатарки

Мариновани рижики и манатарки

Внимателно почистваме гъбите и ги слагаме да се варят за 10 минути във вряща вода. Отцеждаме ги. Приготвяме марината, като сложим всичко да се...

Тас кебап с манатарки

Тас кебап с манатарки

Обелвам и нарязвам лука и чесъна на едро. Гъбите ги почиствам с четка и нарязвам заедно с пънчетата. Сипвам зехтина в подходящ съд, в който...

Стерилизирани Манатарки в Буркани

Стерилизирани Манатарки в Буркани

Гъбите измиваме и накисваме във вода за един час. В подсолена вода сваряваме за около половин час. Отцеждаме, може да ги нарежем, а ако са...

Пържоли с манатарки

Пържоли с манатарки

1

Натъркайте свинските пържоли със солта, черния пипер и подправки по избор, които са подходящи за свинско месо. Накиснете манатарките във вода...

Провансалска запеканка с манатарки

Провансалска запеканка с манатарки

Изварата се смесва с яйцата, настъргания кашкавал и бульона. В маслото се запържва нарязаният на ситно лук за 8 минути на бавен огън. Добавят...

3.3
Общо 4 гласували
5 0
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка: