Как се Готви Калкан

Открий всички 20 авторски предложения относно как се готви калкан в Готвач.бг.
Калкан плакияКалкан плакия
Рибата се нарязва на парчета. Лукът се задушава в мазнина и се наръсва с брашно. Лучената кашичка се разрежда с 1 ч.ч. вода, след което се...
Пържена писия (малък калкан)Пържена писия (малък калкан)
Почистете рибата от вътрешностите и люспичките. Измийте я обилно под течаща вода, след което я отцедете и подсушете. Загрейте олиото за...
Калкан с картофиКалкан с картофи
Почиствате калкана и го посолявате. Прибавяте нарязаните на филийки лук, картофи, моркови и целина. Овкусявате със сол и черен пипер. Сипвате 1...
Маринован калкан на скараМаринован калкан на скара
, лимоновия сок, дафиновия лист и виното. Залейте с нея рибата и я оставете да престои няколко часа на студено. Печете маринования калкан...
Вкусен калкан на тиганВкусен калкан на тиган
огън и поставете калкана, намазан със зехтин с кожата отдолу, първо да се запече за минутка, след това обърнете от другата страна и печете до лек...
Задушен калкан със зеленчуциЗадушен калкан със зеленчуци
Добре почистеният калкан се осолява и напръсква с малко лимонов сок. Нарязва се на парчета. Всяко парче риба се поставя се върху правоъгълно...
Калкан на скараКалкан на скара
Добре измийте и почистете калкана от вътрешностите, като не премахвате кожата му. Нарежете калкана с остър нож на парчета. За маринатата...
Атлантически калкан на фурнаАтлантически калкан на фурна
Почистете калкана и отделете само филета, без кожа и кости. Хубаво го овкусете със сол, черен пипер и всички останали подправки и полейте със...
Пържен атлантически калканПържен атлантически калкан
мазнина за пържене. Всяко парче атлантически калкан се овалва в сместа с брашното и се пуска да се пържи. След като е готов от едната страна...
Чорба от Черноморски калканЧорба от Черноморски калкан
което заедно се задушават в маслото. Поръсват се със сол, черен пипер и вегетата и се добавят към калкана. Супата се оставя да ври до пълна...
Рибена Супа с КалканРибена Супа с Калкан
незалепващо покритие калкана за минутка от всяка страна и го натрошете или нарежете на ситно в супата. По - добре е да го накъсате с пръсти, за...
Калкан, печен на жарКалкан, печен на жар
3
обръщането да стане по-лесно. 2. Почистете рибата от вътрешностите, измийте и подсушете. Тъй като за скарата ползваме голям калкан, чистенето може...

Рейтинг

3.5
Общо 8 гласували
5 2
4 2
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка: