Капама

Капама

4

В кален гювеч на дъното се поставят две три зелеви листа, за да покрият дъното. Отгоре се слага нарязано на ситно зеле, което се поръсва с...

1

Как се Готви Капама

Прегледай всички 74 подбрани съвети за как се готви капама в Готвач.бг.
Заек капама

Заек капама

Измийте заека и го почистете от ципите. Осолете го отвън и отвътре. Сварете вътрешностите на заека в подсолена вода с няколко зрънца бахар...

Разложка капама

Разложка капама

5

и залейте обилно с олио. Покрийте отвора на гърнето с лист хартия и сложете капака. Сложете гърнето с капамата по разложки в загряна силна...

Великденска капама

Великденска капама

месото е напълно готово, се отделят няколко лъжици от соса и се смесват с разбитите в млякото яйца и оцет. Полученият сос се добавя към ястието на тънка струйка при непрекъснато бъркане, за да не се пресече....

Моята капама

Моята капама

10

с алуминиево фолио и тогава се слага капакът, аз не го направих и така си стана чудесна. За автентична и традиционна рецепта на капама...

Родопска Капама

Родопска Капама

Кокошката/ петелът се обтриват със сол и черен пипер и се залива с вода, за да ври. Ако предпочитате, може да направите птицата на порции и да не...

Банска Капама

Банска Капама

автентична рецепта на Банска Капама, която може да бъде опитана в Семеен Хотел Лазур в Банско....

Софийска Капама

Софийска Капама

На дъното се поставя сланината. Върху нея се нарежда нарязаното на дребно кисело зеле и се притиска към сланината. Върху него се...

Домашна капама

Домашна капама

олиото, виното и зелевия сок. Върху съда слагаме алуминиево фолио и захлупваме с капака. Печем 1 час на 220 градуса и след това намаляме...

Яйца Капама

Яйца Капама

4

Първо се сваряват яйцата. Като изстинат се белят и се режат на две, по дължина. В тиган се слага олиото и маслото. Като се загрее мазнината...

Коледна капама

Коледна капама

1

. Долейте в съда олиото и разтвореното в зелев сок доматено пюре. Долейте и виното и захлупете съда плътно. Оставете коледната капама да се пече цяла нощ на слаба фурна....

Постна капама

Постна капама

4

Морковът, лукът и целината се почистват, измиват и нарязват. Запържват се в мазнината и се прибавят нарязаните домати. Задушават се под капак...

3.3
Общо 8 гласували
5 1
4 2
3 3
2 2
1 0
Дай твоята оценка: