Как се Кваси Мляко

Прегледай всички 74 кулинарни идеи за как се кваси мляко в Готвач.бг.
Квас и квасен хляб
Квас и квасен хляб
4
температура, но критерият е ясен - удвояване на обема. За вкус и консистенция ще си говорим само с опиталите - аз не купувам и не пека хляб по друг ...
Лимонов квас
Лимонов квас
Смесете 10 л вода със захарта, нарязаните и почистени от семки лимони, бахара и кипнете всичко заедно. Оставете да спадне температурата до...
Руски квас от сухари
Руски квас от сухари
Ръжените сухари изсипете в каче или голям съд и ги залейте с кипящата вода. Изчакайте сместа да изстине до хладко и прецедете водата през тюлбен...
Ферментирало цвекло (квас)
Ферментирало цвекло (квас)
отваряне и разклащане на буркана не би трябвало да се случи). Можете да пробвате вкуса на кваса всеки ден, за да се провери дали вече е...
Домашен хляб с квас
Домашен хляб с квас
4
След като извадите кваса е добре да го подхраните с 2 с.л. брашно и малко хладка вода и да го оставите на стайна температура. След 2.30 ч. ще...
Питка с квас
Питка с квас
готов. Замесваме тестото като в голяма купа пресявате брашното, добавяте водата, кваса и останалите продукти, замесвате малко по меко тесто от...
Мекици с квас
Мекици с квас
Тестото се замесва вечерта и престоява цяла нощ. На сутринта пържите мекичките. Мекиците с квас стават с една приказна хрупкава коричка, вътре ...
Кавказки слабоалкохолен квас
Кавказки слабоалкохолен квас
1
Овесените ядки се смилат, добавя се запеченото на сух тиган брашно, врящото масло и всичко се смесва. Добавя се малко вряща вода и се бърка до...
Руски ягодов квас
Руски ягодов квас
бутилка се слагат по няколко стафиди и се затварят. Оставят се за 2 дни на топло и 2 дни на хладно. След това квасът е готов за консумация....
Традиционен ябълков квас
Традиционен ябълков квас
ябълките, квасът оставете да ферментира напълно за 6 – 9 месеца. Налейте в плътно запушени бутилки ферментиралия прозрачен ябълков квас и ...
Лесен Козунак с Квас
Лесен Козунак с Квас
Поставя се брашното в дълбока купа и оформяме кладенче, в което се слагат яйцата, квасът, прясното мляко, захарта, ванилията, солта. ...
Лесни солети с квас
Лесни солети с квас
В рецептата Хляб с Квас в Хлебопекарна е описан начина на приготвяне на кваса. След като вече имаме квас, можем да приготвим и солетите...

Рейтинг

3.7
Общо 7 гласували
5 1
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка: