Как се прави телешки костен бульон?

Как се прави телешки костен бульон?

0

месо, кости и/или зеленчуци. Костният бульон се получава при продължително варене на животински кости. Обикновено се използват тези кости, които...

1

Как се Прави Бульон

Прегледай всички 41 авторски предложения относно как се прави бульон в Готвач.бг.
Картофена супа с телешки бульон и праз

Картофена супа с телешки бульон и праз

бульон, прибавяме пресованите картофи и праза и варим 10 минути. Разбиваме жълтъка в прясното мляко и го прибавяме към супата. Посоляваме и...

Кулинарни грешки и правила при приготвянето на бульони и супи

Кулинарни грешки и правила при приготвянето на бульони и супи

Ако водата, с която е залято месото, когато е поставено да ври, е студена, се получава вкусен бульон, а от него вкусна супа и вкусна чорба...

Пилешки бульон

Пилешки бульон

, докато месото се отдели от костите. При нужда доливайте по малко вода. Прецедете бульона и го оставете да изстине. Оберете с лъжица изплувалата...

Говежди Бульон

Говежди Бульон

костите, месото и зеленчуците, а течността се прецежда. Така се получава бистър говежди бульон....

Бульон-трезве

Бульон-трезве

винцето, а ние да помислим за тях. Освен традиционните за случая с махмурлука шкембе чорба и зелева чорба тук има три други рецепти за бульон-трезве...

Гъбен бульон

Гъбен бульон

минути заедно със зехтина, солта и черния пипер. След това сместа се маха от огъня и се прецежда. Гъбите могат да се поднесат като гарнитура, а бульонът се ползва според първоначалния замисъл....

Шотландски бульон

Шотландски бульон

Агнешкото месо се покрива с 1.8 л вода и се оставя да заври. Препенва се, след което се добавят лукът, подправките и ечемикът. Ако е нужно...

Вегетариански бульон

Вегетариански бульон

пресовайте. Върнете го във врящия бульон и добавете фидето. Овкусете бульона със сол, пипер, добавете масло (може и олио) и лимонов сок...

Зеленчуков бульон

Зеленчуков бульон

Зехтинът се загрява, прибавя се лукът, морковът, празът, целината, доматът и магданозът. Задушава се около 5 мин. Прибавят се зърната от...

Свински дроб в було с праз

Свински дроб в було с праз

Измийте дроба и нарежете на малки кубчета, поръсете със сол, чубрица, червения лют пипер и разбъркайте. Нарежете праза на ситно и прибавете...

Най-вкусният бульон

Най-вкусният бульон

дарява бульона с тъмен карамелов цвят и наситен вкус. Кафявият бульон се прави и само от кости с минимално количество месо и без зеленчуци. Той се...

4
Общо 6 гласували
5 3
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка: