Как се Прави Домашна Сливова Ракия

Открий всички 12 кулинарни идеи за как се прави домашна сливова ракия в Готвач.бг.
Сливова ракия
Сливова ракия
2
приключи веднага се изварява и се дестилира 2 пъти. Съхранява се в бурета. Сливовата ракия трябва да е поне 38 градуса....
Сливови кнедли
Сливови кнедли
тесто, правят се саламчета с диаметър 2. 5 см и се нарязват на парченца с дължина 3 сантиметра. Правят се на топчета и във всяко топче се слага...
Домашна Ягодова Ракия
Домашна Ягодова Ракия
Ягодите се почистват и измиват. Нарязват се на четвъртини. Поставят се в дълбок буркан, отгоре са налива алкохолът. Затварят се с херметична...
Домашна салатка за ракия
Домашна салатка за ракия
Зеленчуците се измиват и почистват. Краставицата се обелва. Доматите, краставицата и чушката могат да се разполовят или да се нарежат на...
Домашна ракия от смокини
Домашна ракия от смокини
3
дрожди, за да ускорите ферментацията. След това ракията се дестилира. Алкохолният градус на домашната ракия от смокини трябва ...
Домашен козунак с ракия
Домашен козунак с ракия
32
докато си удвои обема. След това го размесвате и добавяте ракията и лимона, разделяте го на 3 равни части които правите на дълги около 1 метър ...
Сладкиш със сливов конфитюр
Сладкиш със сливов конфитюр
тавичка и се пече в умерена фурна. Белтъците се разбиват с останалата захар до сгъстяване. Изпеченият сладкиш се намазва със сливовия...
Сливов тарт с маково тесто
Сливов тарт с маково тесто
Брашното се смесва със солта, захарта и маковото семе. Добавя се олиото и бялото вино. Замесва се тесто и се разточва на кора с дебелина...
Сливена манджа от Хасково
Сливена манджа от Хасково
Натопяваме сливите във вода за 24 часа. Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото и малко вода. Поръсваме с червения пипер...
Ликьор от зелени орехчета с домашна ракия
Ликьор от зелени орехчета с домашна ракия
Поставете добре измитите зелените орехчета в буркан с винт, налейте ракията и поставете на слънце за 7 седмици. Прецедете сместа и налейте...
Ликьор с домашна ракия и ягоди
Ликьор с домашна ракия и ягоди
3
Измиваме и почистваме ягодите, след това ги слагаме в шише с широк отвор и сипваме ракията, оставяме го в мазето за 15 дни. След това го...
Раки
Раки
ситно 2 ч.ч. кисело зеле и 1 ч.ч праз. В тиганче с 3 с.л. мазнина се задушава празът. Добавят се зелето, каймата, оризът и подправките. В...

Рейтинг

4
Общо 4 гласували
5 2
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: