Как се Прави Квас

Прегледай всички 12 подбрани съвети за как се прави квас в Готвач.бг.
Как се прави квасен хляб?
Как се прави квасен хляб?
1
бикарбонат. Прави се само с помощта на естествените ферменти и затова е толкова вкусен. За приготвянето на кваса са ви необходими 100 г ...
Квас и квасен хляб
Квас и квасен хляб
4
Първо да си направим квас - не е сложно, но се иска малко време (само за първия път)! Пълнозърнестото брашно се размесва с вода и лъжица в...
Лимонов квас
Лимонов квас
Смесете 10 л вода със захарта, нарязаните и почистени от семки лимони, бахара и кипнете всичко заедно. Оставете да спадне температурата до...
Традиционен ябълков квас
Традиционен ябълков квас
ябълките, квасът оставете да ферментира напълно за 6 – 9 месеца. Налейте в плътно запушени бутилки ферментиралия прозрачен ябълков квас и ...
Руски квас от сухари
Руски квас от сухари
Ръжените сухари изсипете в каче или голям съд и ги залейте с кипящата вода. Изчакайте сместа да изстине до хладко и прецедете водата през тюлбен...
Питка с квас
Питка с квас
Първо, ако нямате квас, трябва сами да си направите. Не е никак сложно, размесвате пълнозърнесто брашно - 1/2 ч.ч с 1/2 ч.ч изворна вода (може...
Мекици с квас
Мекици с квас
Тестото се замесва вечерта и престоява цяла нощ. На сутринта пържите мекичките. Мекиците с квас стават с една приказна хрупкава коричка, вътре ...
Кавказки слабоалкохолен квас
Кавказки слабоалкохолен квас
1
Овесените ядки се смилат, добавя се запеченото на сух тиган брашно, врящото масло и всичко се смесва. Добавя се малко вряща вода и се бърка до...
Руски ягодов квас
Руски ягодов квас
бутилка се слагат по няколко стафиди и се затварят. Оставят се за 2 дни на топло и 2 дни на хладно. След това квасът е готов за консумация....
Ферментирало цвекло (квас)
Ферментирало цвекло (квас)
отваряне и разклащане на буркана не би трябвало да се случи). Можете да пробвате вкуса на кваса всеки ден, за да се провери дали вече е...
Домашен хляб с квас
Домашен хляб с квас
4
каша. Към нея добавяте отделения квас и започвате да добавяте брашно и да замесвате постепенно.Тестото с квас става малко по-меко от тестото с...
Лесни солети с квас
Лесни солети с квас
В рецептата Хляб с Квас в Хлебопекарна е описан начина на приготвяне на кваса. След като вече имаме квас, можем да приготвим и солетите...

Рейтинг

4.1
Общо 8 гласували
5 5
4 1
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка: