Как се Прави Рачел

Разгледай всички 13 избрани предложения за как се прави рачел в Готвач.бг.
Рачел
Рачел
3
индрише на цели листа. По желание може да прибавите и ореховите ядки. Рачелът се пълни в бурканчета и стерилизира 4-5 минути....
Какво е рачел и как се прави?
Какво е рачел и как се прави?
Рачелът най-просто казано е сладко от тиква. То е с типичен местен произход от Южна България. Известно е още под името петмез или маджун. Рачел...
Как се прави рачел - ръководство за начинаещи
Как се прави рачел - ръководство за начинаещи
1
високо съдържание на захар. Под названието рачел се разбира сладко от тиква. За тези, които са провокирани от спомените на по-възрастните за...
Рачел от тиква
Рачел от тиква
9
Нарежете почистената и измита тиква на кубчета. Накиснете ги за 2 часа във варов разтвор, който се прави от 5 л вода и 150 г гасена вар. След...
Плодов рачел
Плодов рачел
сиропа. Десетина минути преди свалянето на готовия рачел от огъня се прибавят ореховите ядки, лимонената киселина и ванилията или индришето....
Рачел от дюли
Рачел от дюли
към края, за да не се разкъсат плодовете. Когато рачелът се сгъсти, след около 30 мин се добавя лимонтузуто. Ако ще съхранявате рачела от ...
Рачел със сливи
Рачел със сливи
останалите плодове и варете още за 10 минути. Накрая прибавете индришето и орехите, варете 1-2 минути и насипете вече готовия рачел в топли...
Рачел с канела
Рачел с канела
желаната гъстота. 5 минути преди да дръпнете рачела от котлона, добавете лимоновата киселина. Насипете сместа в сухи и затоплени бурканчета, ...
Рачел с карамелизирана захар
Рачел с карамелизирана захар
Нарежете тиквите на едри парчета, разполовете ги и след това ги нарежете на триъгълници. Направете варова вода от 900 г вар и 20 литра вода...
Сладко от тиква-Рачел
Сладко от тиква-Рачел
Тиквата се реже на тънки филийки, почистват се семките и се бели кората. Измива се и се реже на кубчета с назъбен нож. Парчетата тикви се...
Рачел от тиква с локум
Рачел от тиква с локум
Тиквата се разрязва, почиства и нарязва на малки парчета. Оставя се да престои 12 часа във варов разтвор. След престоя се измива обилно с вода...
Рачел от тиква и круши
Рачел от тиква и круши
Почистваме, измиваме и накисваме крушите за 3 часа във вода. Обелваме и нарязваме тиквата на парченца. Нареждаме в тенджера на редове...

Рейтинг

3
Общо 3 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка: