Как се Прави Сливова Ракия

Прегледай всички 21 кулинарни идеи за как се прави сливова ракия в Готвач.бг.
Сливова ракия
2
От почистените сливи се прави пюре като се смилат или намачкват. Алкохолната ферментация протича в дървени съдове (каци) или пластмасови бидони...
Ракия от сини сливи
7
Подберете добре узрели сини сливи. Най-добре е предварително да изчистите костилките и да напачкате плода на каша. Сипете плода в голям и...
Ракия
. Така например спиртният еликсир, който е направен от сливи, е познат на българина като сливовица. В някои краища на страната е известен още...
Раки
ситно 2 ч.ч. кисело зеле и 1 ч.ч праз. В тиганче с 3 с.л. мазнина се задушава празът. Добавят се зелето, каймата, оризът и подправките. В...
Сливови кнедли
парченце слива. Топчетата се овалват в останалото брашно и се пържат в тиган със загрята, но не вряща мазнина. Вадят се, отцеждат се и се ...
Сливите тази година стават само за ракия
кулинарни конкурси, конкурси за коктейли на сливова основа и конкурс за най-сполучлива домашна сливова ракия. Всяка година на ...
Бадемова ракия
За да направите ракията, ще трябва да смелите бадемите в мелачка. На 100 л вода се добавят 18 кг захар. В сместа добавяме бадемите и...
Вишнева ракия
Всичко се смесва и стои 40 дена в стъклен съд на слънчево място. После се прецежда и държи в стъклена бутилка, на хладно място...
Греяна ракия
покафенее, се налива ракията, като се разбърква с лъжица. След като се загрее ракията, в нея се пускат карамфилчетата и резенчетата ябълка...
Крушова ракия
6
изварява веднага. След това се дестилира, като алкохолният градус на крушовата ракия трябва да е 38 градуса. Прехвърля се в бъчва и се съхранява....
Ябълкова ракия
10
, кашата се бърка 3 пъти на ден. Щом приключи ферментацията кашата се изварява и дестилира. Алкохолното съдържание на ябълковата ракия трябва да ...
Гроздова ракия
3
Гроздовата ракия се произвежда при дестилацията на гроздовите джибри от производството на вино. Важно е добре да се съхранят джибрите, ако...

Рейтинг

3
Общо 3 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка: