Как се Правят Пърленки

Разгледай всички 31 подбрани съвети за как се правят пърленки в Готвач.бг.
Пълнозърнести пърленки
Пълнозърнести пърленки
. След като тестото втаса се разделя на по-малки топки тесто . От това тесто се получават 7-8 пърленки. След като разделим тестото, всяка топка...
Еленски пърленки
Еленски пърленки
на спирала с големината на сач. Той се намазва с мазнина и пърленките се запичат от двете страни. Намазват се с масло и се нареждат една върху ...
Селски пърленки
Селски пърленки
23
Разтворете първо маята в малко от топлата вода със захарта. Щом се активизира, добавете към нея всички останали продукти - останалата вода, 5 с.л...
Габровски пърленки
Габровски пърленки
3
се и се оставят да се надигнат. Пърленките се пекат на скара, намазана с мазнина, като се обръщат. Още топли се намазват с масло и се поръсват с ...
Бързи пърленки
Бързи пърленки
1
Маята се разтваря в 2 с.л. хладка вода с щипка захар и щипка брашно. Содата се кипва в киселото мляко. Брашното се пресява и към него се...
Содени пърленки
Содени пърленки
да се скъса някъде, това не е проблем. Сложете пърленката в тигана, а през това време правете следващата. Обърнете пърленката, която е в...
Турски пърленки
Турски пърленки
готовност. Разтопете маслото, добавете пресования чесън и намажете всяка пърленка със сместа, след което поръсете с шарена сол....
Типови пърленки
Типови пърленки
Маята се разтваря в една чаена чаша топла вода и се оставя за 5 минути, след което се добавят останалите съставки. В зависимост от брашното...
Пухкави пърленки
Пухкави пърленки
2
елипсовидни питки. Загрейте грил тиган и го намазнете. Изпечете питките отгоре от двете страни. Получават се много пухкави пърленки. Това ...
Чеснова пърленка
Чеснова пърленка
13
Пресейте брашното и разтворете содата в киселото мляко. Прибавете млякото към брашното, чукнете яйцето. Постепенно добавете всички останали...
Страндженска пърленка
Страндженска пърленка
Маята се разбърква в малка част от водата със захарта и се оставя за 10 минути. Сипва се в средата на брашното. Добавя се останалата вода...
Тракийска пърленка
Тракийска пърленка
Замесва се меко тесто от катъка, содата, яйцето и брашното и се оставя за около 30 минути да втаса. Взема се една топка и се разточва на по...

Рейтинг

4.5
Общо 2 гласували
5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: