Как се Пълни Агне

Прегледай всички 44 избрани предложения за как се пълни агне в Готвач.бг.
Пълнено агне
Пълнено агне
всички подправки и с готовата плънка се пълни агнето. Зашива се с конец и се маже цялото с мас, смесена с червен пипер (ако нямате мас използвайте...
Гергьовско агне
Гергьовско агне
Агнето се измива и посолява. Добре почистените дреболии се измиват и сваряват в подсолена вода, след което се нарязват на парченца. В част от...
Гергьовско агне по кулски
Гергьовско агне по кулски
се разтрива между плешката и ребрата. Агнето се пълни с вече приготвената плънка, зашива се с конец и се намазва обилно с мас. Пече се в тава...
Как да напълним агне?
Как да напълним агне?
Традицията българска повелява на трапезата задължително да има пълнено печено агне на Великден и Гергьовден. Поне преди години беше така...
Цяло печено агне
Цяло печено агне
Измиваме добре месото и го натъркваме навсякъде старателно с предварително разбърканите сол, черен и червен пипер. Поставяме агнето в голяма...
Торта Великденско агне
Торта Великденско агне
3
бакпулвер. Разбъркайте внимателно с шпатула. Подгответе си формата (3D на агне), като я намажете с масло и поръсите леко с брашно. Изсипете...
Агне на механично чеверме
Агне на механично чеверме
върти на огъня. Закланото и почистено от вътрешностите агне се забучва по средата на механичния кол, а агнето се поставя така: първо вкарваш...
Агне на шиш
Агне на шиш
Измиваме агнето много добре, след което го изцеждаме. Посоляваме го отвътре и отвън със сол и черен пипер и го напълваме с нарязания на ситно...
Курбан с агне
Курбан с агне
. Добавя се оризът и малко бульон от варенето на дреболиите. С тази смес се пълни предварително измитото и посолено отвън и отвътре агне...
Пълнено агне с девесил
Пълнено агне с девесил
ситно зелени подправки. Всичко се разбърква добре и с тази смес се пълни агнето. Зашива се и се слага в дълбока тава, на дъното на която са...
Печено агне по добруджански
Печено агне по добруджански
Измиваме и посоляваме агнешкото месо. Попарваме дреболиите с подсолена вода. Нарязваме ги па ситно и посоляваме на вкус. В тенджера със...
Агне на пещ
Агне на пещ
2
Най-подходящо за печене е младо и тлъсто агне. Хубаво го измийте и почистете отвътре и вън. Натъркайте го със сол вътре и отвън, а със смлян...

Рейтинг

4.5
Общо 2 гласували
5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: