Коледна капама

Коледна капама

1

. Долейте в съда олиото и разтвореното в зелев сок доматено пюре. Долейте и виното и захлупете съда плътно. Оставете коледната капама да се пече цяла нощ на слаба фурна....

1

Капама за Коледа

Прегледай всички 19 подбрани съвети относно капама за коледа в Готвач.бг.
Капама за Коледа

Капама за Коледа

4

сушени чушки. При нужда, докато редите, добавяйте и от подправките на вкус. Залейте с виното и водата, сложете капака и го запечатайте с тесто...

Моята коледна капама

Моята коледна капама

1

само малко от зелето и сланината, за да покрия отгоре. Отгоре поръсих зелето с малко червен пипер и чубрица. Сложих сланината. Залях капамата с...

Коледна семейна капама

Коледна семейна капама

затваря с капак и се поставя в студена фурна. Включва се на пълна мощност.След като заври, се намалява и се пече около 180 минути при 160 градуса...

Капама

Капама

4

В кален гювеч на дъното се поставят две три зелеви листа, за да покрият дъното. Отгоре се слага нарязано на ситно зеле, което се поръсва с...

Постна капама

Постна капама

4

Морковът, лукът и целината се почистват, измиват и нарязват. Запържват се в мазнината и се прибавят нарязаните домати. Задушават се под капак...

Заешка капама

Заешка капама

Внимателно почистете заека. Нарежете го на порционни парчета и го накиснете поне за 4 часа в смес от оцет и 2 ч.ч. вода. Извадете месото от...

Кокошка капама

Кокошка капама

Изчистваме и измиваме кокошката. След това я нарязваме на порции. Нарязваме киселото зеле на ситно и го задушаваме с 2 с.л. масло. Когато се...

Агнешка капама

Агнешка капама

Нарязвате месото и го слагате в тенджерата. Добавяте лука и чесъна, нарязани на ситно. Подправяте с 3 с.л. наситнен магданоз и 1 с.л...

Македонска капама

Македонска капама

сок и чашата червено вино. Капака на гювеча се запечатва с малко тесто и така се пече на слаб огън, около 5-6 часа....

Моята капама

Моята капама

9

с алуминиево фолио и тогава се слага капакът, аз не го направих и така си стана чудесна. За автентична и традиционна рецепта на капама...

Домашна капама

Домашна капама

олиото, виното и зелевия сок. Върху съда слагаме алуминиево фолио и захлупваме с капака. Печем 1 час на 220 градуса и след това намаляме...

3.5
Общо 10 гласували
5 3
4 2
3 2
2 3
1 0
Дай твоята оценка: