Кимион

Кимион

1

е, че кимионът има газогонно, жлъчегонно и нервноуспокоително свойство. Полезните свойства на кимиона са свързани на първо място с...

1

Кимион Лечебни Свойства

Прегледай всички 11 кулинарни идеи за кимион лечебни свойства в Готвач.бг.
Черен кимион

Черен кимион

2

, което го прави идеално средство за лечение и предотвратяване на развитието на тумори. По своите антибактериални свойства, черния кимион превъзхожда...

Цвекло с кимион

Цвекло с кимион

Измиваме и обелваме цвеклото и го нарязваме на колелца. Слагаме го в тенджера, така че да заема ¾ от обема и добавяме подправките...

Пилаф с кимион

Пилаф с кимион

вода и сварете зърната до полуготовност. Накиснете кимиона във вода и когато набъбне го добавете към полусварения ориз. Прехвърлете ориза и...

Картофи с кимион

Картофи с кимион

Стопете маслото в горещото прясно мляко, добавете кимиона и залейте обелените и нарязани картофи. Задушете ги до готовност. Поднесете с настърганото върху тях сирене и ситно нарязан магданоз....

Кафяв ориз с кимион

Кафяв ориз с кимион

Бульонът се кипва и в него се сипва оризът. Посолява се и се вари до готовност. Оризът се отцежда и се подправя с маслото и кимиона. Сервира се горещ....

Пържени патладжани с кимион

Пържени патладжани с кимион

запържват в загрятото олио. Когато кубчетата омекнат, се добавя счуканият чесън и кимионът. Преди сервиране се поръсва с накълцан магданоз....

Сладки с кимион

Сладки с кимион

Стрийте семената от кимион с опакото на дървена лъжица. Отделно нарежете маслото в брашното и омесете, докато се получат фини трохи...

Печени моркови с кимион

Печени моркови с кимион

морковите, напръскват се със зехтина и се поръсват с кимиона и солта. Пекат се 25 минути на 200 градуса. Поръсват се с нарязан на ситно магданоз....

Гризини с кимион

Гризини с кимион

Маслото се разтопява. Яйцето се разбива с вилица. Смесват се прясното мляко, захарта, солта и яйцето. Прибавя се част от брашното. Бъркаме до...

Ориз с кимион

Ориз с кимион

1

изчаква, докато кипне. Добавя се лукът с кимиона и замразеният зелен грах. Покрива се с капака и се вари на тих огън около 15 - 20 минути...

3.8
Общо 4 гласували
5 1
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: