Курбан от Овца

Разгледай всички 13 кулинарни идеи за курбан от овца в Готвач.бг.
Овчи Курбан
2
препените непременно. Сол се добавя според вкуса ви. Когато месото е сварено, курбанът е готов. По желание се слага глава лук, за да оцвети ...
Курбан от овче месо
, добавете почистените и нарязани лук, настъргани моркови, корени от целина и магданоз, домати, накълцаните скилидки чесън. Варете курбана до ...
Овчи обреден курбан
Хубаво изплакнете овчето месо и го накиснете в студена вода поне за 4 часа. Извадете го, сложете го в подходяща тенджера и го залейте със...
Агнешки курбан
Месото се нарязва на дребни парчета, залива се със студена вода и се вари. Когато започне да омеква, се добавя измитият ориз. Чорбата се посолява...
Курбан шаран
курбан трябва да е цяла с главата. Костите не се изхвърлят, а се запазват. Заравят се или се изгарят....
Ярешки Курбан
. Сложете капака и оставете курбана да къкри на слаб огън. Варете курбана около 2 часа, овкусете със сол, опитайте и ако месото е сварено...
Яхния с месо от овца
Месото се нарязва на по-едри парчета, защото при варене се смаляват. Слагат се в тенджера под налягане, заедно с 1 с.л. сол и вода 2 пръста над...
Шилешки курбан
Месото се нарязва на хапки. Добавят се нарязаният на 4 лук, едро нарязаният морков и черният пипер. Залива се с вода в тенджера под налягане...
Рибен курбан
2
Почистения и измит шаран осоляваме със сол, натриваме със смлян микс пипер и поливаме с сока от един изцедан лимон. Прибираме в хладилник и...
Курбан манджа
3
Сваряваме месото на порции в подсолена вода и прецеждаме бульона. Задушаваме лука в загрято олио, след това слагаме ориза, докато стане стъклен...
Бистър курбан
1
Нарежете месото на подходящи парченца и го сварете с 1.5 л. вода в херметическа тенджера за около 30-40 мин. Готовото месо обезкостете и...
Курбан чорба
5
Месото, нарязано на късчета, се вари в подсолена вода заедно с дребно нарязаните моркови и целина. Прибавят се нарязаният на ситно и задушен в...

Рейтинг

4.4
Общо 5 гласували
5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: