Маринована Таранка

Прегледай всички 33 подбрани съвети относно маринована таранка в Готвач.бг.
Маринована Таранка на Скара
Маринована Таранка на Скара
Таранката почистваме от вътрешностите и отрязваме главите. Махаме люспите и ги измиваме внимателно. От двете страни на таранката правим...
Пържена таранка
Пържена таранка
1
Изберете дребна таранка, като я почистите от глави, вътрешности, люспи. По желание може да оставите цели, като почистите само вътрешностите...
Печена таранка
Печена таранка
Изберете по-едра таранка, измийте я, почистете я от люспи, вътрешности и хриле. Оставете главите или ги махнете. Добре посолете рибата и я...
Пържена речна таранка
Пържена речна таранка
Таранката се реже през корема и се почиства от вътрешностите. Може да се хвърли и главата, но може да се пържи и с нея, това е по избор...
Рибена чорба от Таранка
Рибена чорба от Таранка
Таранките се изчистват от вътрешностите и хрилете, измиват се и се поставят в 2 литра подсолена вода. Не се махат люспите и главите. Слагат...
Кюфтета от таранка
Кюфтета от таранка
Таранката се почиства от гръбнака, оформят се филенца. С машинка за месо се мели на кайма, като се минава 2 пъти през машинката, да се смелят...
Задушена таранка с бира
Задушена таранка с бира
Почистете рибата и я нарежете на парчета. Овкусете ги със сол и пипер, сложете ги в подходящ дълбок съд и полейте с двете лъжици оцет...
Таранка на Фурна
Таранка на Фурна
2
Почистваме добре таранката, премахваме люспите и измиваме. В плитък съд изсипваме брашното със солта и разбъркваме. Всяка една таранка...
Пържена таранка с рибарски сос
Пържена таранка с рибарски сос
1
Почистете и измийте таранката, по-големите рибки може да нарежете на парчета. Посолете рибата и я оставете да престои 20-тина минути...
Пържена таранка с царевично брашно
Пържена таранка с царевично брашно
2
Почистваме и измиваме таранката. Хубаво да се накисне малко във вода, за да няма кръв. Прецеждаме рибата и я осоляваме. Нагорещяваме олиото...
Таранка с домати на фурна
Таранка с домати на фурна
Почистената от глави и вътрешности риба се овалва в брашното, овкусено с малко сол. Сгорещете олиото и изпържете рибките до златисто. След...
Бяла тарама
Бяла тарама
1
Настържете лука и го разбийте в хаванче заедно с хайвера до получаване на хомогенна смес. Хлябът се накисва за кратко във вода, след което се...

Рейтинг

3.5
Общо 2 гласували
5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: