Милинки с Суха Мая

Прегледай всички 31 подбрани съвети относно милинки с суха мая в Готвач.бг.
Пухкави милинки със суха мая
2
Маята се разтваря в топла вода заедно със захарта. След петнадесет минути получената смес се миксира със солта, брашното и маслото /2 с.л...
Милинки
9
Замесва се тесто. Втасва. Разделя се на топчета, колкото орех. Правят се на питки и във всяка се поставя парченце сирене. Работи се с добре...
Миленки
5
Замесва се тесто от изброените продукти и се оставя да втаса 30 минути. След това от тестото се правят топчета и се редят в тава. След...
Захаросани милинки
3
Маята активираме в малко топло мляко, 1 с.л. захар и малко брашно. Разбиваме яйцата и прибавяме останалото мляко. Пресяваме брашното и...
Ямболски милинки
1
подреждайте едно до друго в тавата. Отгоре обилно намажете с кашата и сложете ямболските милинки да се пекат в загряна на 200 градуса около 15 ...
Бабини милинки
3
късате малки топки от тестото и правите питки. Слагате сирене и пак завивате, като оформяте на топка. Така нареждате милинките в намазнена...
Милинки Венец
, топлото кисело мляко и шупналата мая. Започнете да месите до получаване на меко тесто, което не лепне по ръцете. Оставете да втаса за 30 ...
Добруджански милинки
1
, за да влезе по-навътре. След като милинките втасат напълно, напръскайте ги с разбито яйце и ги сложете да се изпекат в умерено загряна фурна. ...
Калоферски милинки
1
Брашното се пресява и в средата се прави кладенче, в което се сипва размитата мая с топлото мляко. Добавят се 5-те с.л. олио и солта. Замесва...
Домашни милинки
3
, прибавяме предварително разтопеното масло и разбъркваме. Сваляме от котлона и леко охлаждаме, заливаме милинките и отгоре поръсваме със ситно...
Сливенски милинки
8
Сливенските милинки да се пекат в предварително загряна умерена фурна до готовност. По желание щом са готови се поръсват с пудра захар....
Лесни Милинки
. Милинките се пъхват в загрятата фурна и се пекат до зачервяване. По желание се поднасят с кисело мляко....

Рейтинг

3.8
Общо 4 гласували
5 1
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: