Осолен паламуд

Осолен паламуд

0

коремчетата им се отварят с клечки за зъби. Да се пазят от слънце! Висят 48 часа. Всяка риба се увива в хартия и се подрежда в подходящ съд...

1

Осоляване на Риба

Прегледай всички 24 подбрани съвети относно осоляване на риба в Готвач.бг.
Как се осолява паламуд и скумрия?

Как се осолява паламуд и скумрия?

се повтаря също на 4-ия и 6-ия ден, като целият процес на осоляване отнема около 10 денонощия. Така осоления паламуд или скумрия се подреждат...

Осолена скумрия

Осолена скумрия

7

Почистената и измита скумрия се подсушава и се натрива със захарта и солта равномерно отвън и отвътре. В коремчето поставяме копър. Увиваме...

Как се осолява паламуд?

Как се осолява паламуд?

рецепта. За начало е добре да се знае, че се осолява само 100% прясна риба, в никой случай замразена. Рибата трябва да е прясна, за да се...

Как се прави прясно осолен паламуд?

Как се прави прясно осолен паламуд?

уловената риба до 6 месеца. Когато паламудът е осолен, трайността на рибата е по-голяма, защото солта е спряла развитието на бактерии и микроорганизми....

Осоляване на риба

Осоляване на риба

и някои рецепти за маринована и/или осолена риба: осолена скумрия, маринована хамсия, маринована скумрия, маринована аншуа, осолено филе от сьомга, маринована херинга....

Осолено филе от сьомга

Осолено филе от сьомга

Филето от сьомгата се натрива със смес от натрошена на дребно морска сол, захар в съотношение 1.5 :1. Филето се поръсва със смлян черен или...

Как се осолява скумрия?

Как се осолява скумрия?

4-ия и 6-ия ден. Процесът на осоляване и зреене на рибата продължава около 7-10 денонощия, след което се осолената скумрия се съхранява в 3...

Сьомгова пъстърва

Сьомгова пъстърва

същевременно се доближава до вкуса ѝ. Все пак в много заведения се опитват да продават на своите клиенти вместо сьомгасьомгова пъстърва, но на...

Няколко варианта за осоляване на риба

Няколко варианта за осоляване на риба

1. Осоляване на риба със суха сол Рибата се измива от слузта, почиства се от люспите и вътрешностите и се отцежда. Натрива се със сол, като...

Риба скумрия с майонеза

Риба скумрия с майонеза

Скумрията се нарязва на парчета по ширина на рибата. Нарежда се в тенджерка от йенско стъкло. Смесва се с майонезата, виното, киселото...

Маринована сьомгова пъстърва

Маринована сьомгова пъстърва

Сложете шафрана в 1 с.л. топла вода и разбийте заедно с жълтъците. Овкусете с чесъна, сол и черен пипер. Сложете рибата в подходящ съд и я...

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: