Празеник

Празеник

0

Замесете ронливо тесто от брашното, размекнатото масло, солта и разбитото яйце. Оставете тестото за 20-30 минути в хладилника. После го...

1

Празеник с Тесто

Прегледай всички 16 кулинарни идеи относно празеник с тесто в Готвач.бг.
Домашноточен Празеник

Домашноточен Празеник

Доста е трудоемко, но много вкусно. Хапваме с айран или домашен компот. В Добруджа му казват Празеник. Характерно за него е, че е богат на...

Бахчевански празеник

Бахчевански празеник

3

Нарязваме на колелца праза и го задушаваме в олио, докато започне да се пържи. Добавяме домати, черен и червен пипер. Натрошаваме сирене...

Универсално тесто

Универсално тесто

гладко и еластично тесто. Тестото се оставя да втаса. От полученото тесто може да се оформят сладки и солени кифлички, пити, тутманици....

Лучено тесто

Лучено тесто

тесто. Прясното мляко и водата не трябва да са студени, а хладки или леко претоплени, за да втасва по-бързо. Можете и предварително да шупнете...

Мекичко тесто

Мекичко тесто

4

останалите продукти и се меси тесто, което се оставя да втаса. Трябва да се получи хубаво лепкаво тесто. Оставя се да втаса поне 30 минути или повече....

Линцерово тесто

Линцерово тесто

Пресейте брашното и пудрата захар. Към тях добавете жълтъците, маслото и лимоновите корички. Постепенно замесете гладко тесто. Увийте го с...

Ванилово тесто

Ванилово тесто

преди употреба. Така приготвеното тесто е подходящо за разточване и приготвянето на кифлички....

Маслено тесто

Маслено тесто

. Меси се бързо, за да се получи твърдо тесто. Трохите се събират и се оформят на топка. Увиват се в найлон и се изстудяват в хладилник за 1 час....

Празени кюфтета

Празени кюфтета

тесто, от което се оформят плоски кюфтета, не по-дебели от 2 см., които се овалват в галета и се пържат в сгорещена мазнина до хрупкава златна коричка....

Лудо Тесто

Лудо Тесто

2

брашното, прибавя се бакпулверът, захарта, яйцата, киселото мляко, олиото и втасалата мая. Замесва се меко тесто и се слага в намазнен плик или купа с...

Хладилно тесто

Хладилно тесто

, постепенно сипвам и маята. Замесвам меко тесто. Оставям го да си почине за 20 минути. После може да се работи с него веднага или да се прибере в намазнен плик в хладилник и да се обработва на другия ден....

3.8
Общо 8 гласували
5 2
4 3
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка: