Приготвяне на Веян Паламуд

Прегледай всички 12 подбрани съвети за приготвяне на веян паламуд в Готвач.бг.
Веяна скумрияВеяна скумрия
. Подсушават се добре, за да не капят при веенето. Рибите се завързват за опашката и се оставят да се веят на студено място за още 3-4 дена...
Веяна ПъстърваВеяна Пъстърва
Изчистваме и подсушаваме рибите, като поръсваме обилно с едра сол - отвътре и отвън. Завиваме в амбалажна хартия и в найлонова торба...
Царевска веяна скумрияЦаревска веяна скумрия
Традиция на рибарите по нашето Черноморие е да почистват и измиват рибата с морска вода. През есенния улов тя е тлъста и много по-вкусна за веене...
Консервиран ПаламудКонсервиран Паламуд
риба и нарязани кисели краставички. Бурканите консервиран паламуд трябва да се запълнят плътно. Затварям и стерилизираме паламуда в буркани във вряща вода 2 часа...
Осолен паламудОсолен паламуд
консумация. Осоленият паламуд се сервира с пресен лук, маслини, лимон и бяло сухо вино - например шардоне или ризлинг....
Маринован паламудМаринован паламуд
1
Почистеният паламуд се измива и се подсушава. Нарязва се на парчета, които се посоляват. От водата, оцета и подправките се възвърява марината...
Паниран паламудПаниран паламуд
2
Почистете паламуда, нарежете го на котлети и го овкусете със сол и черен пипер. Загрейте олио в тиган. Овалвайте всяко парче паламуд в брашно...
Паламуд консерваПаламуд консерва
1
Изчистваме рибата, измиваме и режем на трахули. Приготвяме саламура от едрата сол, пускаме вътре яйце, яйцето трябва да се показва колкото пет...
Паламуд по гръцкиПаламуд по гръцки
паламуда, чийто сезон е късната, хладна есен. Измиваме паламуда със студена вода. Рибата се почиства от хриле, коремни вътрешности и перки. Най...
Панирани трахули от паламудПанирани трахули от паламуд
Измиваме паламуда със студена вода. Рибата се почиства от хриле, коремни вътрешности и перки. Най-добре се работи с нея, когато я охладим за 30...
Паламуд на сачПаламуд на сач
Почистете добре рибата, отстранете и главата. Нарежете я на шайби с дебелина 1.5 см. или 1 пръст. Поръсете всяко едно парче с морска сол и черен...
Маринован паламуд със сосМаринован паламуд със сос
паламуд се подреждат, добавят се 1-2 зърна бахар, 3-4 зърна черен пипер и 2-3 дафинови листа и доматеният сок. Така се оставя за 4-5 дни и тогава се консумира....

Рейтинг

3.9
Общо 8 гласували
5 1
4 5
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: