Приготвяне на Домашен Катък

Прегледай всички 12 подбрани съвети относно приготвяне на домашен катък в Готвач.бг.
Домашен катъкДомашен катък
10
сместа при свареното топличко мляко и разбъркайте хубаво с дървена лъжица, като добавите и натрошеното сирене. Добре разбъркайте. Домашният катък...
Домашен овчи катъкДомашен овчи катък
оставяме на страна. От време на време бъркаме. Когато преминат 12 часа, го слагаме в тензух и го оставяме да се изцеди, след което поставяме в хладилник катъка. Така престоялият овчи катък е готов за консумация....
КатъкКатък
7
Варим млякото на водна баня, на много слаб огън, докато остане наполовина. Бъркаме непрекъснато и внимаваме да не загори. Когато млякото се...
Вкусен домашен катък по селскиВкусен домашен катък по селски
Свареното прясно мляко трябва да е с температурата, като за квасене за кисело мляко. Добавят се маята за сирене, солта и киселото мляко...
Домашен катък с печен пиперДомашен катък с печен пипер
Чесънът се счуква, добавят се млякото, олиото, солта и лимонената киселина - бият се с пасатор до получаване на хомогенна гъста паста (ако е...
Пълнени чушки с домашен катъкПълнени чушки с домашен катък
Предварително пригответе катъка, като оставите овчето кисело мляко да се цеди в тензухена торбичка около 10 часа. Настържете овчето сирене и...
Домашен катък с пресен чесънДомашен катък с пресен чесън
Слагаме киселото мляко да се изцежда през тензух. Натрошаваме сиренето. Смесваме цеденото мляко със сиренето. Към сместа добавяме...
Домашни катми на тиганДомашни катми на тиган
2
Разбиваме яйцата в дълбока купа и към тях прибавяме киселото мляко, водата и брашно колкото поеме. В отделна чаша слагаме маята с малко топла...
Приготвяне на домашен бабекПриготвяне на домашен бабек
3
направи домашен бабек, но трябва да се знае, че бабекът става за около 3 месеца. Едва тогава може да се поднася на трапезата. След като е готов...
Златоградски катъкЗлатоградски катък
разбъркайте. Солта е на вкус - може да добавите и по-малко. Шприцовайте в салатени чинии готовия катък или просто го разсипете и аранжирайте по ваш вкус....
Родопски катъкРодопски катък
1
Киселото мляко се изцежда през марля 5-6 часа. Изсипва се върху натрошено сирене. Добавя се ситно нарязан чесън. Овкусява се с копър...
Мелнишки катъкМелнишки катък
настъргва в купа и се смесва с изцеденото мляко и счуканият чесън. Сместа се шприцова върху разрязани на две и издълбани кисели краставички. Катъкът може да се поднесе и с пресни краставици или домати....

Рейтинг

3.6
Общо 9 гласували
5 4
4 1
3 0
2 4
1 0
Дай твоята оценка: