Приготвяне на Капама

Прегледай всички 12 кулинарни идеи за приготвяне на капама в Готвач.бг.
КапамаКапама
5
червен пипер и олиото. И след това започват да се подреждат месо, зеле и най-отгоре се слагат отново няколко цели листа зеле. Печете вашата капама около 2.5 часа на 180 градуса....
Коледна капамаКоледна капама
1
. Долейте в съда олиото и разтвореното в зелев сок доматено пюре. Долейте и виното и захлупете съда плътно. Оставете коледната капама да се пече цяла нощ на слаба фурна. Разкошно коледно ястие за вашата трапеза....
Кокошка капамаКокошка капама
Изчистваме и измиваме кокошката. След това я нарязваме на порции. Нарязваме киселото зеле на ситно и го задушаваме с 2 с.л. масло. Когато се...
Заешка капамаЗаешка капама
1
вино и 2 ч.ч. вода. Захлупете плътно и печете капамата около 3 часа на тих огън (140-150 градуса) без да разбърквате....
Агнешка капамаАгнешка капама
Нарязвате месото и го слагате в тенджерата. Добавяте лука и чесъна, нарязани на ситно. Подправяте с 3 с.л. наситнен магданоз и 1 с.л...
Постна капамаПостна капама
4
Морковът, лукът и целината се почистват, измиват и нарязват. Запържват се в мазнината и се прибавят нарязаните домати. Задушават се под капак...
Македонска капамаМакедонска капама
сок и чашата червено вино. Капака на гювеча се запечатва с малко тесто и така се пече на слаб огън, около 5-6 часа....
Вкусна капамаВкусна капама
луканката. Залейте ястието с 3 к.ч. вода (3:1 с ориза), затворете капака на гювеча и го поставете в студена фурна, включете я на 200 градуса и печете приготвената капама за 90 минути, до готовност на месото....
Родопска КапамаРодопска Капама
Кокошката/ петелът се обтриват със сол и черен пипер и се залива с вода, за да ври. Ако предпочитате, може да направите птицата на порции и да не...
Празнична капамаПразнична капама
капака. Или пък можете да запечатате капака с тесто. Гювечът се слага в студена фурна, която се включва на максималната температура, докато...
Домашна капамаДомашна капама
олиото, виното и зелевия сок. Върху съда слагаме алуминиево фолио и захлупваме с капака. Печем 1 час на 220 градуса и след това намаляме...
Софийска КапамаСофийска Капама
покрива с цели зелени листа. Най-отгоре на капамата се сипват виното и олиото....

Рейтинг

3.7
Общо 6 гласували
5 1
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка: