Приготвяне на Ментовка

Открий всички 12 кулинарни идеи за приготвяне на ментовка в Готвач.бг.
МентовкаМентовкаСъхранявайте ментовката на хладно място....
Домашна ментовкаДомашна ментовкаСлед това я разпределете в бутилки и съхранявайте ментовката затворена....
Коктейл с ментовкаКоктейл с ментовкаРазбъркайте равни части ментовка и ликьор. В голяма коктейлна чаша на дъното сложете един плод смокиня от сладко и 1-2 бучки лед....
Ментова лимонадаМентова лимонадаНарязваме ябълката на резени, а лимоните на половинки, като запазваме 1/2 от него на резени за аранжиране. Накъсваме листенцата мента. Изцеждаме...
Ментова ратафияМентова ратафияМентата се залива с водката и се оставя за 2 седмици в плътно затворена бутилка. След това се прецежда. Водата се смесва със захарта и се загрява...
Ментова фантазияМентова фантазияВсяко едно топче овалваме с нарязаните ментови листа. Оставяме в хладилника, за да стегне. Добър апетит!...
Ментова панакотаМентова панакотаСервира се, украсена с ягоди и ментови листенца....
Домашно приготвени кориДомашно приготвени кориВ хладка вода се изсипва брашното и се разбърква. Капват се 5-6 капки олио и щипка сол. Омесва се средно твърдо тесто. От тестото се откъсват...
Домашно приготвена сланинаДомашно приготвена сланинаСъс студена вода измиваме сланината и я нарязваме на парчета. На дъното на малко каче слагаме морска сол, като правим пласт около 2 пръста дебелина...
Ликьор от мента - ментовкаЛикьор от мента - ментовкаЗа приготвянето на ментовката използвайте ракия, която е без плодов специфичен аромат и наситен вкус, защото е неподходяща за смесване с ментоловите...
Динено-ментова гранитаДинено-ментова гранитаПочистете динята и нарежете на парчета. Разбийте динята с лимоновия сок и ментата. По желание може да добавите захар. Ако семките не са много...
Домашна ментова лимонадаДомашна ментова лимонадаИзцеждаме сока на лимоните с помощта на ръчна или механична цитруспреса. Измиваме ментата добре и отстраняваме листенцата от стъблата. Смесваме...

Рейтинг

3.9
Общо 7 гласували
5 3
4 2
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка: