Приготвяне на Пърленка

Разгледай всички 47 подбрани съвети за приготвяне на пърленка в Готвач.бг.
Страндженска пърленкаСтрандженска пърленкаМаята се разбърква в малка част от водата със захарта и се оставя за 10 минути. Сипва се в средата на брашното. Добавя се останалата вода, олиото...
Чеснова пърленкаЧеснова пърленкаПърленките се мажат с ароматното масло, което се приготвя като леко се разтопи маслото и се разбърка с чесъна и магданоза....
Пълнозърнеста пърленкаПълнозърнеста пърленкаПресейте брашното и го смесете с маята и подправките. Добавете зехтина и налейте около 1 ч.ч. вода. Разбъркайте и омесете тесто. Оставете го да...
Тракийска пърленкаТракийска пърленкаЗамесва се меко тесто от катъка, содата, яйцето и брашното и се оставя за около 30 минути да втаса. Взема се една топка и се разточва на по-дебела...
Домашно приготвени кориДомашно приготвени кориВ хладка вода се изсипва брашното и се разбърква. Капват се 5-6 капки олио и щипка сол. Омесва се средно твърдо тесто. От тестото се откъсват...
Домашно приготвена сланинаДомашно приготвена сланинаСъс студена вода измиваме сланината и я нарязваме на парчета. На дъното на малко каче слагаме морска сол, като правим пласт около 2 пръста дебелина...
Шарена пълнозърнеста пърленкаШарена пълнозърнеста пърленкаШарената пълнозърнеста пърленка е много вкусна, опитайте я....
Омлет в пърленкаОмлет в пърленкаОмлетът в пърленка е гарниран с домат, краставица, черни и зелени гриловани маслини. Източник: Svetla Toshko - Кулинарна мрежа...
Тост с ПърленкаТост с ПърленкаТестото може да бъде приготвено от предния ден и да се остави в хладилник. Вкусна и бърза закуска....
Пърленка със сусамПърленка със сусамПолучава се нещо между пърленка и тънка питка. Тавата, която съм използвала, е с размери 42 х 37 см....
Пърленка със сиренеПърленка със сиренеЗамесваме меко тесто от посочените продукти без сиренето. Късаме топка от тестото и разточваме на тънко. Натрошаваме сирене и прегъваме или...
Пърленка с лукПърленка с лукВ 100 мл вода се разтваря маята и захарта и се оставя да втаса. Брашното се пресява, оформя се кладенче и се добавят маята, олиото и солта. Останалата...

Рейтинг

4.3
Общо 4 гласували
5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: