Пържене в Нерафинирано Олио

Разгледай всички 12 кулинарни идеи относно пържене в нерафинирано олио в Готвач.бг.
Какъв е срокът  на годност на нерафинирано олио?Какъв е срокът на годност на нерафинирано олио?Но освен двойно и тройно рафинираното слънчогледово олио в търговската мрежа се предлага и нерафинирано олио – т.нар. шарлан....
ОлиоОлиоНерафинираното олио се получава от пресоване на сурови семки заедно с техните обвивки....
Пържене със зехтинПържене със зехтинПържените в зехтин продукти са много по-здравословни от тези, които се пържат в масло или слънчогледово олио....
Разликата между рафинирано и нерафинирано маслоРазликата между рафинирано и нерафинирано маслоЗнаете ли каква е разликата между студено пресовано масло, върджин олио, биомазнина, рафинирано масло, нерафинирано такова?...
Рапично олиоРапично олиоГотвене с рапично олио Рапичното олио се употребява като заместител на зехтин или олио, като е допустимо да се ползва не повече от една супена...
Фъстъчено олиоФъстъчено олиоАко фъстъченото олио е нерафинирано, точката му на прегаряне е 160 градуса, което означава, че не става за пържене....
Сортове картофи за пърженеСортове картофи за пърженеПочти всички сортове картофи у нас са подходящи за пържене. Като най-подходящ сред тях се счита сортът Фонтане....
Да готвим без пърженеДа готвим без пърженеОсвен това мазнината трябва да се сменя много често, тъй като олиото се окислява при висока температура и контакт с кислород....
Перфектно пържене на продукти!Перфектно пържене на продукти!Продуктите или полуфабрикати, предназначени за пържене, се посоляват преди момента на пърженето. Изключение се прави за рибата....
Изгаряне с олиоИзгаряне с олиоИзгарянето с олио е едно от най-болезнените неща, които могат да ни се случат в кухнята....
Тънкости при пържене на кюфтетаТънкости при пържене на кюфтетаПри пърженето на кюфтета не използвайте много олио, тъй като самите кюфтенца отделят мазнина....
Предимства на рапичното олиоПредимства на рапичното олиоТрябва да се има предвид, че рапичното био олио се използва само за директна консумация в сурово състояние и не търпи загряване и пържене....

Рейтинг

3.2
Общо 6 гласували
5 0
4 3
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка: