Домашни пърленки без мая

Домашни пърленки без мая

5

до пълна готовност. Пет минути преди да бъдат извадени от фурната, пърленките се поръсват с настърган кашкавал и чубрица....

1

Пърленки без мая

Разгледай всички 16 кулинарни идеи относно пърленки без мая в Готвач.бг.
Обикновени пърленки без мая

Обикновени пърленки без мая

7

Разбиваме яйцата и към тях добавяме киселото мляко, като преди това сме изгасили содата в него. Разбъркваме добре и прибавяме от брашното и...

Пърленки с мая

Пърленки с мая

5

Сухата мая се смесва със солта, захарта, една лъжица брашно и водата да стане кашичка. Оставя да шупне за кратко. В кладенчето на брашното...

Пърленки с мая на фурна

Пърленки с мая на фурна

Разтваряме кубче мая в много малко вода. Затопляме леко прясното мляко и го изливаме в подходящ за месене съд. Към млякото добавяме 300 мл...

Бързи пърленки

Бързи пърленки

1

Маята се разтваря в 2 с.л. хладка вода с щипка захар и щипка брашно. Содата се кипва в киселото мляко. Брашното се пресява и към него се...

Содени пърленки

Содени пърленки

Разбийте яйцата и към тях добавете киселото мляко с разбитата в него сода. Разбъркайте добре и започнете да добавяте брашното. Колко да е то...

Селски пърленки

Селски пърленки

23

Разтворете първо маята в малко от топлата вода със захарта. Щом се активизира, добавете към нея всички останали продукти - останалата вода, 5 с.л...

Пълнозърнести пърленки

Пълнозърнести пърленки

. След като тестото втаса се разделя на по-малки топки тесто . От това тесто се получават 7-8 пърленки. След като разделим тестото, всяка топка...

Еленски пърленки

Еленски пърленки

на спирала с големината на сач. Той се намазва с мазнина и пърленките се запичат от двете страни. Намазват се с масло и се нареждат една върху друга. Завиват се с голяма кърпа, за да се задушат....

Габровски пърленки

Габровски пърленки

3

се и се оставят да се надигнат. Пърленките се пекат на скара, намазана с мазнина, като се обръщат. Още топли се намазват с масло и се поръсват с шарена сол....

Тракийска пърленка

Тракийска пърленка

Замесва се меко тесто от катъка, содата, яйцето и брашното и се оставя за около 30 минути да втаса. Взема се една топка и се разточва на по...

Страндженска пърленка

Страндженска пърленка

Маята се разбърква в малка част от водата със захарта и се оставя за 10 минути. Сипва се в средата на брашното. Добавя се останалата вода...

3.9
Общо 7 гласували
5 4
4 1
3 0
2 1
1 1
Дай твоята оценка: