Родопска Кухня

Открий всички 55 подбрани съвети относно родопска кухня в Готвач.бг.
Родопска Топеница
Родопска Топеница
1
Нарежете месата на ивици. Загрейте олиото на умерена температура в дълбок тиган на котлона. Задушете месото за около 10 мин, като разбърквате...
Родопска салата
Родопска салата
1
Картофите се сваряват, обелват и нарязват на кубчета. Овкусяват се със сол, олио, нарязан на ситно зелен лук и накълцан магданоз. Бобът се...
Родопска Брънза
Родопска Брънза
суроватката, която остава от сиренето, след подваряване се извлича извара. Парченцата сирене се смесват с изварата и Родопската брънза е готова....
Родопки
Родопки
краищата стърчат без салам, ги отстранявате и затваряте. Направете ги всички по този начин. На 1 кг брашно излизат около 15-18 родопки. В ...
Родопски гюзлеми
Родопски гюзлеми
1. Пресейте брашното в купа и направете кладенче. В него налейте водата - леко затоплена, и вътре натрошете маята и сипете захарта. Разбъркайте и...
Родопски Голеник
Родопски Голеник
Почистваме спанака, нарязваме на ситно и леко задушаваме в маслото. Към него добавяме ориза с малко вода. Оставяме така да къкри, докато...
Родопски кюфтета
Родопски кюфтета
1
Смиламе трите вида месо на месомелачка. Слагаме го в купа. Нарязваме на дребно лука, гъбките и магданоза, и ги слагаме при смляното месо...
Родопски пареник
Родопски пареник
Нарежете обелените картофи на кубчета, сложете ги подсолената вода да се сварят до омекване. Махнете ги от котлона и равномерно изсипете върху...
Родопски сармички
Родопски сармички
2
Накълцайте ситно лука и го запържете в мазнината. Щом се запържи, добавете измития ориз, разбъркайте за 10 секунди и долейте малко топла вода, за...
Родопски колаци
Родопски колаци
12
Разтворете содата в киселото мляко. Добавете солта, захарта, разбъркайте постепенно с брашното и накрая чукнете яйцата. Трябва да се получи по...
Родопски сарми
Родопски сарми
Варете до омекване зелевите листа, които предварително сте почистили от месести части при нужда. Останалото зеле нарежете ситно. Накълцайте...
Родопски сандвич
Родопски сандвич
Изпържете яйцата на очи в тефлонов тиган с малко олио. Смесете боба, доматеното пюре, подправките и чилито. Изпечете филийките в тостер...

Рейтинг

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: