Родопска Кухня

Открий всички 55 подбрани съвети относно родопска кухня в Готвач.бг.
Родопска баклаваРодопска баклаваКъм брашното се налива по малко олио и се бърка до получаване на хомогенна смес и изчерпване на олиото. Добавя се и содата. От полученото тесто...
Родопска КапамаРодопска КапамаКокошката/ петелът се обтриват със сол и черен пипер и се залива с вода, за да ври. Ако предпочитате, може да направите птицата на порции и да не...
Родопска БрънзаРодопска БрънзаПарченцата сирене се смесват с изварата и Родопската брънза е готова....
Родопска МусакаРодопска МусакаЗалейте родопската мусака със сместа и поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за около 30 минути....
Родопска ТопеницаРодопска ТопеницаНарежете месата на ивици. Загрейте олиото на умерена температура в дълбок тиган на котлона. Задушете месото за около 10 мин, като разбърквате периодично...
Родопска траханаРодопска траханаБобът се накисва от вечерта с вода и така трябва до престои цяла нощ. Изхвърля се водата и бобът се слага в херметическа тенджера, добавя се настърганият...
Родопска яхнияРодопска яхнияВ тенджера налейте около 2 литра вода, прибавете сол на вкус и поставете на огъня да заври. Обелете и нарежете картофите на по-едри кубчета, прибавете...
Родопска салатаРодопска салатаКартофите се сваряват, обелват и нарязват на кубчета. Овкусяват се със сол, олио, нарязан на ситно зелен лук и накълцан магданоз. Бобът се сварява...
Родопска супаРодопска супаПрясното мляко се смесва със водата и се слага на котлона да заври. На тънка струя се прибавя царевичното брашно. Супата се осолява и се вари...
Родопска кавърмаРодопска кавърмаМесото се нарязва на дребни късове. Запържете го в малко мазнина. Към него добавете нарязания на полумесеци лук. След това последователно прибавете...
Родопска закускаРодопска закускаВ купа се изсипват киселото мляко, изварата и майонезата. Прибавя се нарязаният на ситно чесън и се овкусява с подправките. Разбърква се и се...
Родопска баницаРодопска баницаси почине 15 минути, след което го разделете на малки топчета, т.нар гьозлемета, и ги разточете на кори с големината на тавата, в която ще печете родопската...

Рейтинг

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: