В тенджерка смесваме шарлана с водата и и щом заври, добавяме содата, щипка хималайска сол, 1 пакетче ванилия и сваляме от котлона.
Сипваме наведнъж...
Разбийте маслото със захарта. Добавете яйцето и сметаната. След това прибавете пресятото брашно, орехите, бакпулвер и какао. Хубаво разбъркайте, трябва...
В купа пресейте брашното. Добавете захарта, маслото, жълтъка и ваниловата захар. Замесете меко и гладко тесто. Оставете в хладилника за 1 час. Разточете...
Захарта и млякото се разбъркват, добавят се останалите продукти. Бърка се до получаване на бисквитено тесто.
Разточва се на кора и се реже с формички...
Ядките се строшават ситно. Най-добре е да се смелят в кухненски робот, тъй като трябва да станат на брашно. Отделените белтъци се разбиват и към тях...
Разбийте яйцата заедно със захарта и прибавете към тях олиото и прясното мляко. Изсипете содата в брашното и с постоянно бъркане го добавете към яйчената...
Почистваме си орехите от черупките и ги смиламе фино на машинка за мелене на ядки. Пресяваме брашното точно 2 ½ ч.ч в купа, не по-малко, защото няма...
Разтапяме маста и когато се охлади, но не втвърдена, смесваме с киселото мляко, в което предварително сме разтворили амонячната сода. Разбиваме добре...