Странджанска Кухня

Открий всички 45 кулинарни идеи за странджанска кухня в Готвач.бг.
Странджанки
Странджанки
1
Прясно смляната кайма омесете добре с подправките и половината газирана вода и оставете да престои в купа с капак. На още 2 или 3 пъти...
Странджанска пача
Странджанска пача
Измиваме краката, ушите и опашките и ги сваряваме в подсолена вода до омекване. Изваждаме и обезкостяваме месото. Прецеждаме бульона. Отделяме...
Странджанска салата
Странджанска салата
2
всичко се обърква с катъка. С тази смес се пълнят доматите, като по желание може да намалите или увеличите някоя от съставките. Поднесете ...
Странджанска яхния
Странджанска яхния
. Поднесете странджанската яхния върху картофено пюре, приготвено от пасираните сварени картофи, овкусени и объркани с масло....
Странджанска кавърма
Странджанска кавърма
Нарязваме месото на парчета и го запържваме в загрятото олио. Прибавяме нарязания на полумесеци лук и задушаваме за кратко. Добавяме...
Странджанско дядо
Странджанско дядо
1
Каймата се смесва със ситно нарязаното шкембе, сол на вкус, чубрица, смления черен пипер и червен пипер. Пълнят се свинските стомаси или...
Страндженска пърленка
Страндженска пърленка
Маята се разбърква в малка част от водата със захарта и се оставя за 10 минути. Сипва се в средата на брашното. Добавя се останалата вода...
Странджанска курбан чорба
Странджанска курбан чорба
Нарежете тлъстото агнешко месо на хапки, залейте го с около 2 - 2.5 л студена вода. Добавете цялата глава лук и корена от магданоз без да ги...
Апетитни баш странджански гюзлеми
Апетитни баш странджански гюзлеми
Тази рецепта записах от баба Деля от Резово, чиято морска граница е, знаем, близо до турската ни съседка. Вкусът им ме впечатли, поради...
Свински кебап по Странджански
Свински кебап по Странджански
Месото се измива и нарязва на парчета и се поръсва с черен пипер. Запържваме го до зачервяване в мазнината. Последователно прибавяме...
Пухкави катми по странджански
Пухкави катми по странджански
Прясното мляко се затопля и в него се разтваря маята, заедно със захарта и солта. Разбърква се и се оставя настрана. Брашното се пресява и към...
Зелник по странджански
Зелник по странджански
градуса за около 10 мин, намалете градусите на фурната на 180 и печете още около 30 мин. При готовност извадете, напръскайте с вода и хубаво увийте в ...

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: