Странджанска Кухня

Открий всички 50 кулинарни идеи за странджанска кухня в Готвач.бг.
СтранджанкиСтранджанки
1
Прясно смляната кайма омесете добре с подправките и половината газирана вода и оставете да престои в купа с капак. На още 2 или 3 пъти...
Странджанска пачаСтранджанска пача
Измиваме краката, ушите и опашките и ги сваряваме в подсолена вода до омекване. Изваждаме и обезкостяваме месото. Прецеждаме бульона. Отделяме...
Странджанска салатаСтранджанска салата
2
всичко се обърква с катъка. С тази смес се пълнят доматите, като по желание може да намалите или увеличите някоя от съставките. Поднесете Странджанската салата с прясно накълцан магданоз и по възможност, с по една ракийка....
Странджанска кавърмаСтранджанска кавърма
Нарязваме месото на парчета и го запържваме в загрятото олио. Прибавяме нарязания на полумесеци лук и задушаваме за кратко. Добавяме...
Странджанска яхнияСтранджанска яхния
. Поднесете странджанската яхния върху картофено пюре, приготвено от пасираните сварени картофи, овкусени и объркани с масло....
Странджанско дядоСтранджанско дядо
1
Каймата се смесва със ситно нарязаното шкембе, сол на вкус, чубрица, смления черен пипер и червен пипер. Пълнят се свинските стомаси или...
Страндженска пърленкаСтрандженска пърленка
Маята се разбърква в малка част от водата със захарта и се оставя за 10 минути. Сипва се в средата на брашното. Добавя се останалата вода...
Странджанска курбан чорбаСтранджанска курбан чорба
Нарежете тлъстото агнешко месо на хапки, залейте го с около 2 - 2.5 л студена вода. Добавете цялата глава лук и корена от магданоз без да ги...
Апетитни баш странджански гюзлемиАпетитни баш странджански гюзлеми
Тази рецепта записах от баба Деля от Резово, чиято морска граница е, знаем, близо до турската ни съседка. Вкусът им ме впечатли, поради...
Зелник по странджанскиЗелник по странджански
градуса за около 10 мин, намалете градусите на фурната на 180 и печете още около 30 мин. При готовност извадете, напръскайте с вода и хубаво увийте в чиста кърпа, за да се задуши и омекне зелникът по странджански....
Пухкави катми по странджанскиПухкави катми по странджански
Прясното мляко се затопля и в него се разтваря маята, заедно със захарта и солта. Разбърква се и се оставя настрана. Брашното се пресява и към...
Свински кебап по СтранджанскиСвински кебап по Странджански
Месото се измива и нарязва на парчета и се поръсва с черен пипер. Запържваме го до зачервяване в мазнината. Последователно прибавяме...

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: