Традиционна Гръцка Мусака

Разгледай всички 25 избрани предложения относно традиционна гръцка мусака в Готвач.бг.
Гръцка мусака
Гръцка мусака
14
Обеленият и ситно нарязан лук се запържва заедно с чесъна до омекване, след което се добавя каймата. Сместа се запържва леко като разбърква...
Моята сполучлива гръцка мусака
Моята сполучлива гръцка мусака
180 градуса за около 30-35 мин или докато се получи хубава златиста коричка. Сполучливата гръцка мусака се изважда се от фурната, оставя се ...
Оригинална гръцка мусака
Оригинална гръцка мусака
8
мусаката за около 45 минути под похлупак в умерена фурна. След това залейте с разбитата сметана с яйцето и доопечете. Поднесете гръцката ...
Автентична гръцка мусака
Автентична гръцка мусака
Фурна - 180 градуса Дълбока леко намаслена тава със зехтин. Предлагам рецепта за автентична гръцка мусака, с кремообразен бешамел, но в по...
Гръцка мусака без пържене
Гръцка мусака без пържене
яйцата. Сглобяване на мусаката: Намазняваме тавата и започваме да редим (разделяме продуктите на половина) - ред картофи, ред патладжан и ред...
Гръцка мусака с мляко
Гръцка мусака с мляко
4
лъжици брашно в маслото и добавяме прясното мляко при непрекъснато бъркане. Когато свалим от котлона добавяме яйцата. Поливаме мусаката със соса ...
Богата гръцка мусака
Богата гръцка мусака
. Свалям от котлона и прецеждам. На дъното на тавичка, в която ще печем мусаката, се подрежда плътно изпърженият патладжан. Отгоре се подреждат...
Гръцка мусака с макарони
Гръцка мусака с макарони
Лукът се запържва в олиото. Прибавя се каймата, бърка се енергично, докато стане на трохи. Добавят се нарязаните на ситно домати, доматена паста...
Мусака по гръцки
Мусака по гръцки
2
Нарежете патладжаните на кръгчета и ги оставете за да отделят горчивия си сок. Запържете до златисто нарязания лук и маслото. Добавете месото...
Постна Мусака по Гръцки
Постна Мусака по Гръцки
сухар и с тънка струйка олио. Печем в умерена фурна около 35-40 минути до готовност. Готовата мусака поръсваме със ситно нарязан копър и ...
Гръцка мусака със сос бешамел
Гръцка мусака със сос бешамел
2
1. Картофите се обелват и се режат на тънки резени. Запържват се в зехтина. Посоляват се. Отцеждат се от мазнината и се редят в дълбока тава...
Традиционна мусака
Традиционна мусака
, киселото мляко и брашно и ги разбиваме. Като са станали картофите, се изсипва заливката и се слага мусаката да се запече още 10 мин....

Рейтинг

3.7
Общо 7 гласували
5 1
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка: