Тракийска Капама

Разгледай всички 29 авторски предложения относно тракийска капама в Готвач.бг.
Капама
Капама
5
червен пипер и олиото. И след това започват да се подреждат месо, зеле и най-отгоре се слагат отново няколко цели листа зеле. Печете вашата ...
Тракийска Мусака
Тракийска Мусака
малко сол и смления синап, добавят се няколко супени лъжици вода, разбърква се и се похлупва с капак, за да се задуши за около 10 минути на слаб...
Тракийска кавърма
Тракийска кавърма
. Прибавете подправките и налейте малко топла вода. Разбъркайте и оставете ястието да се задушава под капак. В тиган с малко олио изпържете яйца на...
Тракийска салата
Тракийска салата
3
Нарежете зелето на тънки ивици, лука – на резенчета, а целината и ряпата обелете и настържете на ренде. Сварете твърдо яйцата, обелете и...
Тракийска лютеница
Тракийска лютеница
Почистете чушките от дръжките и семената, след което ги бланширайте за 2 минути в подсолена вряща вода. Охладете и ги смелете на машинка за месо...
Тракийска разядка
Тракийска разядка
Счукваме в хаванче ореховите ядки, с чесъна и сол на вкус. Заливаме с гореща вода до получаване на гъста каша. Разбиваме до побеляване...
Тракийска баница
Тракийска баница
2
Оризът се сварява и се отцежда от водата. Оставя се да изстине. В купа се разбиват четири яйца, добавя се киселото мляко, натрошеното сирене и...
Тракийска пърленка
Тракийска пърленка
Замесва се меко тесто от катъка, содата, яйцето и брашното и се оставя за около 30 минути да втаса. Взема се една топка и се разточва на по...
Родопска Капама
Родопска Капама
Кокошката/ петелът се обтриват със сол и черен пипер и се залива с вода, за да ври. Ако предпочитате, може да направите птицата на порции и да не...
Моята капама
Моята капама
13
с алуминиево фолио и тогава се слага капакът, аз не го направих и така си стана чудесна. За автентична и традиционна рецепта на капама...
Банска Капама
Банска Капама
вкус, в противен случай не. Печене Под капака на гювеча слагаме фолио за печене, притиснато към главата на съда, за да не издиша под ...
Празнична капама
Празнична капама
капака. Или пък можете да запечатате капака с тесто. Гювечът се слага в студена фурна, която се включва на максималната температура, докато...

Рейтинг

3.6
Общо 5 гласували
5 0
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: