Лятна манджа с чорбаджийски чушлета

Лятна манджа с чорбаджийски чушлета

0

чушлета. Аз прибавям поне едно леко люто чушле, за да стане манджата по-пикантна. След като се задушат чушлетата, ги изваждаме в друг съд и ги...

1

Туршия от Чорбаджийски Чушлета

Прегледай всички 21 подбрани съвети за туршия от чорбаджийски чушлета в Готвач.бг.
Туршия чери чушлета

Туршия чери чушлета

Изберете здрави, не натъртени чери чушлета. Моите се случиха доста пикантни, а ако вашите не са, може да добавите по една средна люта чушка на...

Чорбаджийска мешана туршия

Чорбаджийска мешана туршия

вида люти чушки и джанките. Наредете зеленчуците в буркан от 5 литра и ги залейте със сварената и изстинала саламура. След 3-5 дни започнете да претакате туршията - през ден, 10-12 пъти. Съхранявайте на хладно....

Туршия от чорбаджийски чушки

Туршия от чорбаджийски чушки

Олиото, оцетът, солта и водата се слагат в дълбок емайлиран съд и се кипват. На части се прибавят измитите и почистени от дръжките и семето чушки...

Пикантна туршия от чушлета

Пикантна туршия от чушлета

3

. сол, 2 ч.л. захар, оцет до долния ръб на буркана, стръкове копър и целина. Почистените чушлета започнете да пържите в мазнина и готовите...

Туршия от хрупкави люти чушлета

Туршия от хрупкави люти чушлета

4

, солта и производителя. Некачествените оцет и сол са най-честите виновници, чушлетата да се кашнат; - Приготвените чушлета оставете поне един ден...

Слънчева туршия с люти чушлета

Слънчева туршия с люти чушлета

Надупчете с игла всяко люто чушле на 5-6 места, след което ги подредете плътно в буркани (680 мл). Във всеки буркан сложете по 1 с.л. сол, 1...

Туршия с патладжан и чорбаджийски чушки

Туршия с патладжан и чорбаджийски чушки

Чушките се изпичат, обелват и почистват от семето и дръжките. След това се заливат с оцета и след като престоят 6-7 часа се отцеждат...

Туршия с пукани чушлета и син домат

Туршия с пукани чушлета и син домат

Чушлетата се опукват. Синият домат се реже на кубчета. Морковите се настъргват. След това синият домат се бланшира в смес от 1 литър вода...

Чорбаджийски бахур

Чорбаджийски бахур

Най-напред започваме с измиването на червата, като ги обръщаме и изчистваме добре вътрешната страна. После ги обръщаме пак и поставяме във вода с...

Чорбаджийски таратор

Чорбаджийски таратор

1

Млякото се разбива добре с тел или миксер. Прибавят се обелените и настъргани на ренде краставици, счуканият на кашица чесън, нарязаният копър...

Чорбаджийски сарми

Чорбаджийски сарми

1

Месото се разпределя на порции и се задушава в мазнината, след което се посолява, поръсва се с червения пипер и се изважда. В същата мазнина...

3.5
Общо 8 гласували
5 2
4 3
3 1
2 1
1 1
Дай твоята оценка: